logo mobiel
Locatie: Home | Kennisbank | IJzer

IJzer

Door: Lisa

IJzer is een van de mineralen die ons lichaam nodig heeft. Dit mineraal is belangrijk bij de vorming van hemoglobine. Dit is een bestanddeel van de rode bloedcellen die op hun beurt weer verantwoordelijke zijn voor het vervoeren van zuurstof door het bloed. Tevens stimuleert het de werking van ons afweersysteem en helpt het bij de energievoorziening in onze lichaamscellen.

IJzer halen we uit dierlijke en plantaardige producten. Bronnen van ijzer zijn rood vlees, volkoren brood, peulvruchten, noten en groene bladgroente zoals spinazie. Er kan een ijzertekort ontstaan bij jonge kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Bewust omgaan met koolhydraten
Bewust omgaan met koolhydraten

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Bewust omgaan met carbs - hoe doe jij dat?

Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse
Recept: Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse

Een heerlijk eenvoudig koolhydraatarm recept, gebakken ei met groente en ham. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk Lees hier verder: Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse kaas

Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet
Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Hoe werkt het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten