logo mobiel

Proteine snicker reep

Dit ga je klaarmaken:

Proteine snicker reep

Recept beschrijving

Zelfgemaakte koolhydraatarme proteïne snicker reep, zo lekker, echt een traktatie voor jezelf! 

Benodigde ingrediënten voor 15 stukjes

Proteïne laag 

  • 300 gram amandelpasta
  • 30 gram Sukrin gold syrup
  • 45 gram eiwitpoeder Whey chocolade (webshop)
  • 20 gram amandelmelk ongezoet
  • 20 gram cacaopoeder (webshop)

Karamel 

  • 65 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram caramel crush Steviala
  • 20 gram heavenly dark Steviala
  • 30 gram Sukrin gold
  • 120 gram slagroom ongeslagen
  • Snufje zout
  • 120 gram pinda's

Topping 

  • 100 gram 85% chocolade
  • 10 gram kokosolie

Bereiding

  1. Proteïne laag: doe de amandelpasta in een kom en verwarm voor ongeveer 1 minuut op 750 watt. Roer dan de Sukrin gold syrup erdoorheen. Meng de amandelmelk en eiwitpoeder apart en zodra deze gemengd is voeg je daar de cacaopoeder aan toe en meng alles goed tot het een dik maar schenkbare substantie heeft (te brokkelig? Voeg er dan nog iets meer amandelmelk toe).
  2. Voeg het daarna toe aan de amandelpasta en kneed alles goed door elkaar heen. Duw het in de bakvorm bekleed met bakpapier en zet het voor 1 uur in de koelkast.
  3. Karamel laag: smelt de roomboter in een pannetje en voeg zodra het gesmolten is de caramel crush en heavenly dark er al roerend aan toe. Voeg dan de Sukrin gold, slagroom en snufje zout toe en roer met een garde. Blijf regelmatig roeren tot je merkt dat het mengsel dikker wordt en begint te lijken op karamelsaus. Als de saus dik genoeg is voeg je de pinda's eraan toe.
  4. Haal de proteïne laag uit de koelkast en schenk hier de karamelsaus met pinda's overheen en zet deze weer voor 1 uur in de koelkast tot de karamel laag is uitgehard (het wordt niet keihard).
  5. Topping: smelt de chocolade au-bain-marie samen met de kokosolie. Snijd repen van de nougat/karamel lagen en dompel deze in de chocolade en laat uitharden op een bakpapier in de koelkast.

Voedingswaarden per stukje van 50 gram

  • Kcal 260
  • Koolhydraten 3.8 gram
  • Vetten 21.6 gram
  • Eiwitten 9.2 gram

Tip voor variatie:

Eventueel kun je ook pindakaas 100% gebruiken i.p.v. amandelpasta.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Monchou met koekkruimel bodem
Recept: Monchou met koekkruimel bodem

Dit is een heerlijk koolhydraatarm recept voor monchou met koekkruimel bodem. Dit toetje heeft een heerlijke topping met aardbeien. Lees hier verder: Monchou met koekkruimel bodem

Kokos koekjes
Recept: Kokos koekjes

Heerlijke kokos koekjes voor even tussendoor! Lees hier verder: Kokos koekjes

Recept:

Lees hier verder:

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten