logo mobiel
Locatie: Home | Kennisbank | Darmen

Darmen

Door: Lisa

Je spijsverteringskanaal bestaat voor een groot deel uit je darmen. Na de maag komt je voeding terecht in de dunne darm. Die is ongeveer 6 meter lang! Als de dunne darm gepasseerd is gaat deze over in de dikke darm (colon). Het begin van de dikke darm heeft een klein wormvormig aanhangsel, ook wel de appendix of blindedarm genoemd.

Na de dikke darm volgt de endeldarm (rectum) die uitmondt in de anus: het einde van je spijsverteringskanaal. Hier verlaat de ontlasting het lichaam. Elke darm heeft zijn eigen functie in de spijsvertering. Zo zijn ze niet alleen belangrijk voor de vertering maar ook voor de opname van voedingsstoffen. Als deze in de darmwand zijn opgenomen worden ze naar de lever getransporteerd die er bruikbare stoffen voor je lichaam van maakt zoals energie en bouwstoffen. De conditie van je darmen en je ontlasting geven een goed beeld van je algehele gezondheid.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme gehaktballetjes
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag. Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Bewust omgaan met koolhydraten
Bewust omgaan met koolhydraten

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Bewust omgaan met carbs - hoe doe jij dat?

Salade Nicoise met tonijn en olijven
Recept: Salade Nicoise met tonijn en olijven

Heerlijk eenvoudig recept voor een koolhydraatarme salade nicoise met tonijn, olijven, tomaatjes, ei, ansjovis en nog meer. Lees hier verder: Salade Nicoise met tonijn en olijven

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten