logo mobiel
Locatie: Home | Kennisbank | Collageen

Collageen

Door: Lisa

Collageen komt van het Griekse woord dat samenbinden betekent. En dat klopt want kort gezegd houdt collageen alles in het lichaam op zijn plek. Het is een soort eiwit dat een belangrijk onderdeel is van ons bindweefsel. Het zorgt niet alleen voor een stevige huid, maar ook voor stevigheid van je botten, haren en het gebit.

Collageen wordt onder andere in de huid aangemaakt, maar dit proces neemt geleidelijk aan af. Ook kan het beschadigt raken bijvoorbeeld door veel suiker, roken en zonlicht. Gevolg hiervan zijn het ontstaan van rimpels, plooien en verzakkingen in je huid. Het enige ingrediënt dat bewezen de aanmaak van collageen stimuleert is vitamine C. Verzorgingsproducten die dit pretenderen zijn dus niet onderbouwd effectief.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Mozzarella met tomaat en sla
Recept: Mozzarella met tomaat en sla

Een snel koolhydraatarm recept met mozarella, tomaat, sla en verse basilicum. Heerlijk als ontbijt of lunch Lees hier verder: Mozzarella met tomaat en sla

Koolhydraten tabel en Koolhydraten lijst
Koolhydraten tabel en Koolhydraten lijst

Deze koolhydraten tabel geeft aan hoeveel gram koolhydraten er in elk product zitten. Hoeveel gram eiwitten, vetten en vezels wordt ook vermeld. Lees hier verder: Koolhydraten tabel

Bewust omgaan met koolhydraten
Bewust omgaan met koolhydraten

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Bewust omgaan met carbs - hoe doe jij dat?

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten