logo mobiel

Is het koolhydraatarm dieet geschikt om voor langere tijd te volgen

Door: Lisa

Sommige dieten zijn niet geschikt op de lange termijn

Het is bekend dat sommige dieten (onder andere het ziekenhuis dieet, cambridge dieet, detox dieet, en dukan dieet) niet gezond zijn om voor een langere tijd te volgen. Op lange termijn kunnen structurele tekorten aan vitaminen, mineralen of vetten ontstaan.

Geschikt voor de lange termijn

Het koolhydraatarm dieet leent zich goed voor de lange termijn. Het is goed mogelijk om een gevarieerd voedingspatroon aan te houden met weinig koolhydraten. Je kunt een levensstijl opbouwen waarbij je de koolhydraatinname beperkt tot een hoeveelheid die goed bij jou past. In het begin als je wilt gaan afvallen, is het verstandig om onze voedingschema’s te volgen en bij een hongergevoel te kiezen voor een koolhydraatarme snack.

Je streefgewicht bereiken

Als je voldoende bent afgevallen en je een lichaamsgewicht en omvang hebt bereikt waar je zelf tevreden mee bent, dan is het van belang om dat gewicht te behouden. Tegen die tijd zul je zelf goed weten wat wel en niet voor jou werkt en hoeveel koolhydraten per dag voor jou goed werkt.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Afvallen lukt niet wat doe ik verkeerd?

Als afvallen niet lukt, dan kan dat tot frustraties leiden. Wellicht zit jouw lichaam nog niet in de vetverbranding stand en krijg je onbewust nog te veel calorieen binnen. Lees hier verder: Afvallen lukt niet wat doe ik verkeerd?

Wat is de energiebalans?

Afvallen wordt vooral bepaald door de verhouding tussen calorie-inname en calorieverbruik. Waarbij je het woord calorie kunt vervangen door energie. Lees hier verder: Wat is de energiebalans?

Hoe kan ik het beste beginnen?

Beginnen met koolhydraatarm eten betekent dat je brood, pasta, aardappelen en frisdrank met suiker moet overslaan. Ontdek wat allemaal wel mag en begin vandaag. Lees hier verder: Hoe kan ik het beste beginnen?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten