Moccachino mousse taart

Recept beschrijving

Deze is moccachino mousse taart is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook prachtig uit! Maak hem een dag van tevoren en je hebt een heerlijke taart voor een feestje, of zo maar voor jezelf. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/moccachino-mousse-taart

Benodigde ingrediënten voor 1 taart

Bodem

  • 80 gram roomboter
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram kokos rasp
  • 20 gram maple syrup (Sukrin)
  • 25 gram Sukrin gold (Sukrin)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 30 gram choco drops low carb

Vulling 

  • 500 gram moccachino kwark (Optimel)
  • 300 gram slagroom ongeslagen
  • 45 gram whey vanille (webshop)
  • 5 gram espresso poeder
  • 40 gram erythritol poeder (webshop)
  • 8 blaadjes gelatine of vegatine

Chocolade ganache 

  • 120 gram slagroom ongeslagen
  • 120 gram melk chocolade low carb
  • 40 gram hazelnoten
  • Optioneel: 10 gram slagroom ongeslagen
  • Optioneel: 10 gram witte chocolade low carb

Chocolade mousse 

  • 100 gram pure chocolade low carb
  • 50 gram slagroom ongeslagen
  • 50 gram mascarpone
  • 20 gram erythritol poeder (webshop)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bodem: smelt de roomboter in een pannetje en spatel alle ingrediënten er doorheen. Bekleed je springvorm bodem (18 cm doorsnede) met bakpapier en druk het deeg hierin uit. Zet voor 20 á 25 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  3. Vulling: het beste is om acetaatfolie te gebruiken. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water of gebruik vegatine. Doe alle andere ingrediënten in een kom en mix dit luchtig met een elektrische mixer. Verwarm een scheutje water in een pannetje en knijp de gelatine uit en voeg toe aan het water tot het gesmolten is. Voeg al mixend de gelatine aan de vulling toe en schenk daarna over de bodem. Zet voor ongeveer 6 uur in de koelkast.
  4. Chocolade ganache: verwarm de slagroom in een pannetje tot het bijna kookt en zet het vuur uit. Voeg de chocolade eraan toe en roer goed tot het gesmolten is. Haal je taart na 6 uur uit de koelkast en schenk de chocolade ganache erover heen. Als je witte hartjes wilt maken doe je hetzelfde maar dan i.p.v. bruine chocolade gebruik je witte chocolade. Je maakt dit tegelijk met de bruine chocolade zodat je het meteen kunt maken anders is de bruine chocolade al te hard. Je maakt stipjes en gaat met een satéprikker er doorheen. Hak de hazelnoten fijn en verdeel deze over de rand van de ganache. Zet de taart weer in de koelkast voor een hele nacht.
  5. Chocolade mousse: smelt de chocolade in een pannetje en klop in een kom de slagroom, mascarpone, erythritol poeder en vanille aroma luchtig met een elektrische mixer. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je hier de cacaopoeder aan toe en spatel goed door. Voeg dan beetje bij beetje het slagroom mengsel  toe aan de chocolade, blijft het te dik, voeg een beetje ongezoete amandelmelk toe.  Doe het in een spuitzak met spuitmond en decoreer je taart er gelijk mee, niet eerst in de koelkast leggen, want dan is het uitgehard.
  6. Decoreer eventueel met hazelnoten en moccaboontjes (deze zijn niet low carb uiteraard!).

Voedingswaarden per 100 gr

  • Kcal 272
  • KHD 5.1 gr
  • Vetten 22.5 gr
  • Eiwitten 8.9 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Champignon omelet

Champignon omelet

Een champignon omelet is koolhydraatarm en ideaal als ontbijt of lunch. Je kunt dit koolhydraatarm recept natuurlijk naar je eigen hand zetten.

Bloemkool kerriesoep

Bloemkool kerriesoep

Bekijk dit heerlijke koolhydraatarme recept voor bloemkool kerriesoep met veel smaak en een fijne structuur.

Ei sandwich

Ei sandwich

Deze mini ei sandwiches zijn te leuk om te serveren, super easy om te maken en je kunt ze natuurlijk beleggen met wat je maar lekker vindt!

Gezonde chocolademousse

Gezonde chocolademousse

Een heerlijk koolhydraatarm recept voor gezonde chocolademousse. Deze chocolademousse is ook nog eens plantaardig, dus ook geschikt voor vegans.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa