logo mobiel

Koolhydraatarme rendang

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme rendang

Recept beschrijving

Ik vind het heerlijk om te experimenteren met de slowcooker. Dit lekkere recept heb ik gemaakt toen we eters hadden en iedereen was dol enthousiast, heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen. Let op! Het lekkerste is om de kruidenpasta een dag van tevoren al te maken! 

Benodigde ingrediënten voor 6 personen

  • 1,4 kg runderlappen
  • 700 gram bloemkoolrijst + kruiden naar keuze
  • 700 gram sperziebonen
  • 500 ml vette kokosmelk/room
  • 2 komkommers
  • 4 el Azijn
  • Erythritol poedersuiker (webshop)
  • el Olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • Peper en zout

Kruidenpasta

  • 5 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 10 gram koriander
  • 6 cm gember
  • 3 el geraspte kokos
  • 3 el olie
  • 1 el tamarindepuree (khb)
  • 1 el erythritol (webshop)
  • 2 tl laos poeder of 4 cm galangal
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnzaadpoeder
  • 2 tl korianderzaad

Bereiding

  1. Maal eerst alle ingrediënten van de kruidenpasta in een keukenmachine of vijzel en het liefst, laat je dit een nachtje staan in de koelkast.
  2. Vervolgens snijd je de runderlappen in blokjes, verwarm je een pan met wat roomboter en laat goed heet worden, bestrooi het vlees met wat peper en zout, schroei aan alle kanten dicht en leg vervolgens in de slowcooker.
  3. In dezelfde pan bak je de kruidenpasta tot het begint te geuren. Daarna voeg je de kokosmelk toe en roer je alles rustig door elkaar. Vervolgens verdeel je het kruidenmengsel over het vlees en zet de je slowcooker 8 uur op low.
  4. Als de slowcooker bijna klaar is, dop je de boontjes en kook je deze 10 minuten.
  5. Ondertussen bak je de bloemkoolrijst in wat olie, knoflookpoeder, kurkuma en komijnzaadpoeder.
  6. Als laatste maak je de zoetzure komkommer. Snijd/schaaf de komkommer met een mesje of kaasschaaf in dunne plakken en breng op smaak met azijn, vloeibare zoetstof, olie, peper, zout en fijngesneden bosui.
  7. Als de rendang klaar is, kun je de saus uit de slowcooker eventueel nog even inkoken als deze te dun is.
  8. Serveer de rendang, samen met de bloemkoolrijst, zoetzure komkommer en sperziebonen.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 553
  • Koolhydraten 18.5 gram
  • Vetten 25.7 gram
  • Eiwitten 56.2 gram
  • Vezels 8.9 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tonijnsalade
Recept: Tonijnsalade

Deze heerlijke tonijn salade is rijk aan eiwitten en koolhydraatarm. Ideaal dus bij het minderen met koolhydraten. Lees hier verder: Tonijnsalade

Zwanger en diabetes
Zwanger en diabetes

Een zwangerschap in combinatie met diabetes en het koolhydraatarm dieet is een hele uitdaging met alle lichamelijke en hormonale kwaaltjes die op je af komen. Lees hier verder: Zwanger en diabetes

Toffee speculoos bars
Recept: Toffee speculoos bars

Toffee speculoos bars, als je een speculoos fan bent, moet je deze echt maken! Ze zijn echt heerlijk. Lees hier verder: Toffee speculoos bars

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten