logo mobiel

Banoffee pie

Dit ga je klaarmaken:

Banoffee pie

Recept beschrijving

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen!

Benodigde ingrediënten voor 1 taart, 16 punten (ronde vorm 22 cm)

Bodem

  • 230 gram amandelmeel (webshop)
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • Snufje zout
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • 1 ei (M)
  • 1 theel. vanille aroma

Bananen caramel

  • 200 gram slagroom ongeslagen
  • 65 gram roomboter ongezouten
  • 85 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 20 gram whey banaan (webshop)
  • 1,5 blaadje gelatine of 1/4 theel. xanthaangom (webshop)
  • 10 druppels banaan flavour drops

Bananen vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram Skyr naturel of high protein bananen kwark
  • 85 gram slagroom ongeslagen
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 20 gram whey banaan (webshop)
  • 10 druppels banaan flavour drops
  • 1 zakje Jell-o bananen creme pudding suikervrij

Topping

  • 15 gram 85% chocolade
  • 10 gram witte chocolade low carb

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Bodem: bekleed je bodem met bakpapier en vet de zijkanten in. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit. Voeg daarna de natte ingrediënten toe en duw het deeg uit met een opstaande rand en zet voor ongeveer 10 à 12 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Bananen caramel: week de gelatine in koud water. Doe alle ingrediënten in een pan behalve de whey banaan, banaan flavour drops en de gelatine. Laat pruttelen en roer telkens even door. Dit doe je 5 à 10 minuten tot het een dikkere substantie wordt. Voeg dan de whey banaan toe en de banaan flavour drops. Knijp als laatste de gelatine uit en laat in het mengsel smelten. Schenk de bananen caramel over de bodem. Zet voor 1 uur in de koelkast.
  4. Bananen vulling: doe de mascarpone, slagroom en erythritol in een mengkom en klop dit stijf met een elektrische mixer. Voeg dan de Skyr of de kwark toe samen met de whey banaan en flavour drops. Als laatste voeg je de jello banaan toe en meng nog 1 minuut op middelste stand goed door elkaar. Verdeel over de uitgeharde caramel laag heen en strijk glad.
  5. Topping: rasp de pure chocolade over de bananen vulling heen en doe dit daarna hetzelfde met de witte chocolade. Zet in de koelkast voor ongeveer 1 uur en daarna smullen maar!!

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 275
  • Koolhydraten 7.7 gram
  • Vetten 25.4 gram
  • Eiwitten 8.3 gram

Tip voor variatie:

Hou je niet van banaan, dan kan je natuurlijk deze ook vervangen door vanille, chocolade of kaneel!


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Ilse afvallen voor en na
Ilse afvallen voor en na

Na jarenlang gejojo zag ik in dat het anders moest. Ik moest mijn eetgewoontes gaan veranderen! Ik ben me gaan verdiepen in verschillende soorten diëten die geen diëten waren maar eetgewoonte veranderingen. Zelf kwam ik er niet helemaal uit dus ik Lees hier verder: Ilse van GemertViel 38 kilo af met een koolhydraatarm eetpatroon

Low carb tompouce
Recept: Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen! Lees hier verder: Low carb tompouce

Witlof met ham en kaassaus uit de oven
Recept: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Lekker Hollands, want daar houden jullie toch zo van! Met deze witlof met ham en kaassaus zet je een heerlijke maaltijd op tafel en krijg je ook nog eens wat vitaminen binnen! Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met een lekkere salade of gekookte brocco Lees hier verder: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten