Koolhydraatarme rendang

Recept beschrijving

Ik vind het heerlijk om te experimenteren met de slowcooker. Dit lekkere recept heb ik gemaakt toen we eters hadden en iedereen was dol enthousiast, heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen. Let op! Het lekkerste is om de kruidenpasta een dag van tevoren al te maken! 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/koolhydraatarme-rendang

Benodigde ingrediƫnten voor 6 personen

  • 1,4 kg runderlappen
  • 700 gram bloemkoolrijst + kruiden naar keuze
  • 700 gram sperziebonen
  • 500 ml vette kokosmelk/room
  • 2 komkommers
  • 4 el Azijn
  • Erythritol poedersuiker (webshop)
  • el Olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • Peper en zout

Kruidenpasta

  • 5 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 10 gram koriander
  • 6 cm gember
  • 3 el geraspte kokos
  • 3 el olie
  • 1 el tamarindepuree (khb)
  • 1 el erythritol (webshop)
  • 2 tl laos poeder of 4 cm galangal
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnzaadpoeder
  • 2 tl korianderzaad

Bereiding

  1. Maal eerst alle ingrediƫnten van de kruidenpasta in een keukenmachine of vijzel en het liefst, laat je dit een nachtje staan in de koelkast.
  2. Vervolgens snijd je de runderlappen in blokjes, verwarm je een pan met wat roomboter en laat goed heet worden, bestrooi het vlees met wat peper en zout, schroei aan alle kanten dicht en leg vervolgens in de slowcooker.
  3. In dezelfde pan bak je de kruidenpasta tot het begint te geuren. Daarna voeg je de kokosmelk toe en roer je alles rustig door elkaar. Vervolgens verdeel je het kruidenmengsel over het vlees en zet de je slowcooker 8 uur op low.
  4. Als de slowcooker bijna klaar is, dop je de boontjes en kook je deze 10 minuten.
  5. Ondertussen bak je de bloemkoolrijst in wat olie, knoflookpoeder, kurkuma en komijnzaadpoeder.
  6. Als laatste maak je de zoetzure komkommer. Snijd/schaaf de komkommer met een mesje of kaasschaaf in dunne plakken en breng op smaak met azijn, vloeibare zoetstof, olie, peper, zout en fijngesneden bosui.
  7. Als de rendang klaar is, kun je de saus uit de slowcooker eventueel nog even inkoken als deze te dun is.
  8. Serveer de rendang, samen met de bloemkoolrijst, zoetzure komkommer en sperziebonen.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 553
  • KHD 18.5 gr
  • Vetten 25.7 gr
  • Eiwitten 56.2 gr
  • Vezels 8.9 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Red velvet valentijn cakejes

Red velvet valentijn cakejes

Red velvet Valentijn cakejes, leuk om te maken voor je geliefde of gewoon voor jezelf <3

Broccoli met verse kruiden dip

Broccoli met verse kruiden dip

Dit koolhydraatarm tussendoortje met broccoli en verse kruidendip is eenvoudig en snel klaar te maken. Ideaal als je honger hebt en gezond wilt snacken.

Gebakken ei met groente en ham

Gebakken ei met groente en ham

Een eenvoudig koolhydraatarm recept, gebakken ei met groente en ham. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk met een omelet

Bosvruchten kwark bars

Bosvruchten kwark bars

Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa