logo mobiel

Ongeraffineerde suiker

Door: Lisa

Ongeraffineerde suiker, ook wel natuurlijke suiker genoemd, wordt wel bewerkt in de fabriek maar niet gezuiverd. Daarom behoudt het zijn natuurlijke vorm en kleur (bruin) en bevat het vaak nog een klein percentage aan voedingsstoffen. Dit zijn allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen die het lichaam helpen bij de vertering van de suiker.

Palmsuiker, kokosbloemensuiker, ahornsiroop en honing behoren tot de natuurlijke suikers. Het verschil tussen natuurlijk en geraffineerde suiker is de glycemische index van de vormen. Natuurlijke suiker worden als gezonder gezien omdat de GI hiervan lager zou zijn.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Witlof met ham en kaassaus uit de oven
Recept: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Lekker Hollands, want daar houden jullie toch zo van! Met deze witlof met ham en kaassaus zet je een heerlijke maaltijd op tafel en krijg je ook nog eens wat vitaminen binnen! Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met een lekkere salade of gekookte brocco Lees hier verder: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Salade met groene asperges en bacon
Recept: Salade met groene asperges en bacon

Salade met zalm, groene asperges en bacon. Lees hier verder: Salade met groene asperges en bacon

Salty choco toffee reepjes
Recept: Salty choco toffee reepjes

Salty choco toffee reepjes, want wie houdt er nu niet van chocolade en toffee en dan ook nog eens koolhydraatarm! Lees hier verder: Salty choco toffee reepjes

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten