logo mobiel

Glycemische Index

Door: Lisa

Om te bepalen of een product in de snelle of langzame categorie valt, wordt gekeken naar de Glycemische index (GI) en de Glycemische lading (GL) van het voedingsmiddel. De GI geeft via een getal aan hoe snel deze koolhydraten door het bloed worden opgenomen, een laag getal staat voor een langzame verwerking en een hoog getal betekent een snelle opname.

Via de GL wordt de hoeveelheid bepaalt die je gebruikt van een product. Door deze beide te berekenen kom je tot een eindresultaat van het totale aantal koolhydraten. Als je nog meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan dit artikel over de glycemische index.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Stroopwafel karamel cheesecake
Recept: Stroopwafel karamel cheesecake

Deze stroopwafel karamel cheesecake is finger lickin' good! Lees hier verder: Stroopwafel karamel cheesecake

Eiwitrijke salade met kip bacon en ei
Recept: Eiwitrijke salade met kip bacon en ei

Lekkere eiwitrijke salade met kip, bacon en ei. Lees hier verder: Eiwitrijke salade met kip bacon en ei

Bundt cake chocolate duo
Recept: Bundt cake chocolate duo

Overheerlijke bundt cake in twee smaken, chocolade en vanille! Lees hier verder: Bundt cake chocolate duo

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten