logo mobiel

Oranje tompouce cakerol

Dit ga je klaarmaken:

Oranje tompouce cakerol

Recept beschrijving

Super leuk voor Koningsdag deze Oranje tompouce cakerol! Lekker voor jezelf of voor gasten.

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/16 plakjes

Cakerol 

4 eieren (M/L)

35 gram whey vanille (webshop)

60 gram Skyr naturel

60 gram erythritol poeder (webshop) 

1 theel. vanille aroma

1 theel. bakpoeder (webshop)

Snufje zout

Roomvulling 

300 gram high proteïne vanille pudding

30 gram jell-o vanille sugar free

Slagroom vulling 

100 gram slagroom ongeslagen

50 gram mascarpone 

30 gram erythritol poeder (webshop)

Topping 

100 gram witte chocolade low carb

10 gram kokosolie

Oranje kleurstof

Optioneel: extra slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Cakerol: scheidt het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom om te mixen. Voeg bij de eiwitten de erythritol poeder toe en mix tot je lange pieken eruit kan trekken. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de andere kom met het eigeel. Voeg daarna de eiwit bij het eigeel mengsel en spatel er voorzichtig doorheen zodat het goed luchtig blijft. Schenk het beslag nu op een ingevet bakpapier en spreid uit tot een vierkant. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Room vulling: meng met een handmixer de ingrediënten voor de room door elkaar. Leg de cakerol ondersteboven op een ander bakpapiertje en smeer in met de roomvulling.
  4. Slagroom vulling: klop de slagroom met de erythritol poeder op d.m.v. een  elektrische mixer. Voeg de laatste minuut de mascarpone toe. Smeer 2/3 deel ervan over de roomvulling.
  5. Rol de cake op voorzichtig want het is breekbaar en bewaar in de koelkast in vershoudfolie.
  6. Topping: smelt de witte chocolade au-bain-marie met de kokosolie en voeg hier oranje kleurstof aan toe.
  7. Schenk over de bovenkant van de cakerol heen zodra deze goed stijf is geworden in de koelkast. Strijk glad en zet weer in de koelkast om uit te harden. Gebruik nu 1/3 deel slagroom om een mooie streep in het midden te maken.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 109
  • Koolhydraten 2.2 gram
  • Vetten 8 gram
  • Eiwitten 6.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Aardbeienmousse
Recept: Aardbeienmousse

Deze heerlijke luchtige aardbeienmousse is zo gemaakt en lekker als ontbijt, snack/tussendoortje of als toetje/dessert. Lees hier verder: Aardbeienmousse

Bloemkool Mac & Cheese
Recept: Bloemkool Mac & Cheese

Een heerlijke variatie op de bekende Mac & Cheese, maar dan gezond & koolhydraatarm! Lees hier verder: Bloemkool Mac & Cheese

Kip met champignons en cheddar kaas
Recept: Kip met champignons en cheddar kaas

Dit koolhydraatarm recept is een heerlijke combinatie van kipfilet, gebakken champignons, knoflook en cheddar kaas. Bekijk hier ingredienten en bereiding. Lees hier verder: Kip met champignons en cheddar kaas

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten