Recept beschrijving
Super leuk voor Koningsdag deze Oranje tompouce cakerol! Lekker voor jezelf of voor gasten.
Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/16 plakjes
Cakerol
4 eieren (M/L)
35 gram whey vanille (webshop)
60 gram Skyr naturel
60 gram erythritol poeder (webshop)
1 theel. vanille aroma
1 theel. bakpoeder (webshop)
Snufje zout
Roomvulling
300 gram high proteïne vanille pudding
30 gram jell-o vanille sugar free
Slagroom vulling
100 gram slagroom ongeslagen
50 gram mascarpone
30 gram erythritol poeder (webshop)
Topping
100 gram witte chocolade low carb
10 gram kokosolie
Oranje kleurstof
Optioneel: extra slagroom
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Cakerol: scheidt het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom om te mixen. Voeg bij de eiwitten de erythritol poeder toe en mix tot je lange pieken eruit kan trekken. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de andere kom met het eigeel. Voeg daarna de eiwit bij het eigeel mengsel en spatel er voorzichtig doorheen zodat het goed luchtig blijft. Schenk het beslag nu op een ingevet bakpapier en spreid uit tot een vierkant. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
- Room vulling: meng met een handmixer de ingrediënten voor de room door elkaar. Leg de cakerol ondersteboven op een ander bakpapiertje en smeer in met de roomvulling.
- Slagroom vulling: klop de slagroom met de erythritol poeder op d.m.v. een elektrische mixer. Voeg de laatste minuut de mascarpone toe. Smeer 2/3 deel ervan over de roomvulling.
- Rol de cake op voorzichtig want het is breekbaar en bewaar in de koelkast in vershoudfolie.
- Topping: smelt de witte chocolade au-bain-marie met de kokosolie en voeg hier oranje kleurstof aan toe.
- Schenk over de bovenkant van de cakerol heen zodra deze goed stijf is geworden in de koelkast. Strijk glad en zet weer in de koelkast om uit te harden. Gebruik nu 1/3 deel slagroom om een mooie streep in het midden te maken.
Voedingswaarden per plakje
- Kcal 109
- Koolhydraten 2.2 gram
- Vetten 8 gram
- Eiwitten 6.7 gram