logo mobiel

E-nummers

Door: Lisa

E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.

Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme broodmixen
Koolhydraatarme broodmixen

Koolhydraatarme broodmixen en koolhydraatarme brood recepten zijn een goede uitkomst tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet Lees hier verder: Koolhydraatarme broodmixen ideaal als ontbijt of lunch

Paprikasoep met gegrilde kippendijen
Recept: Paprikasoep met gegrilde kippendijen

Paprikasoep met tauge en gegrilde kippendijen. Lees hier verder: Paprikasoep met gegrilde kippendijen

Kip madras met broccolirijst
Recept: Kip madras met broccolirijst

Probeer eens dit heerlijke recept Kip madras met broccolirijst. Eiwitrijk en weinig koolhydraten en suiker dus extra gezond. Lees hier verder: Kip madras met broccolirijst

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten