logo mobiel

Koolhydraatarme monchoutaart

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme monchoutaart

Recept beschrijving

Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.

Benodigde ingrediënten voor 12 punten

Bodem

  • 120 gram amandelmeel (webshop)
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Snuf zout

Monchou vulling

  • 250 gram slagroom
  • 200 gram monchou
  • 60 gram erythritol poedersuiker (webshop)
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma
  • 50 ml water

Topping

  • 200 gram bosvruchten (diepvries)
  • 20 gram erythritol (webshop)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harder en is het deeg makkelijker te bewerken.
  2. Bekleed ondertussen een springvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Dan maak je de monchou vulling. Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritol poedersuiker en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
  4. Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatineblaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng vervolgens het monchou mengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel boven op de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Daarna kun je de vruchtlaag maken. Verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren totdat de gelatineblaadjes en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping bovenop de monchoutaart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.

Voedingswaarden per punt

  • Kcal: 228
  • Koolhydraten 2 gram
  • Vetten 21.8 gram
  • Eiwitten: 5.1 gram
  • Vezels: 1.3 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Vezels en het koolhydraatarm dieet
Vezels en het koolhydraatarm dieet

Vezels zijn zeer belangrijk binnen het koolhydraatarm dieet voor een goede werking van je darmen. Wat je mindert in koolhydraten vul je deels op met eiwitten, vezels en vetten. Lees hier verder: Waarom vezels zo belangrijk zijn binnen het koolhydraatarm dieet

Kip met champignons en cheddar kaas
Recept: Kip met champignons en cheddar kaas

Dit koolhydraatarm recept is een heerlijke combinatie van kipfilet, gebakken champignons, knoflook en cheddar kaas. Bekijk hier ingredienten en bereiding. Lees hier verder: Kip met champignons en cheddar kaas

Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten

Wilma is begonnen met diëten in haar vroege twintiger jaren. Na een paar jaar lukte het niet om de kilo's eraf te houden. Na een waarschuwing van haar huisarts is ze koolhydraatarm gaan eten en heeft ze inmiddels al 21 kilo afgevallen. Lees hier verder: Wilma van EschWilma woog 105 en is ruim 20 kilo afgevallen met haar koolhydraatarm eetpatroon

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten