logo mobiel

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Recept beschrijving

Dit hartige gerecht  voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bekijken wat ik in mijn boek wil plaatsen. 

De gehaktvulling in dit gerecht wordt gebakken tussen lagen van een romige maïspudding en bovenop een heerlijk krokante korst. Rozijnen en maïs zijn niet koolhydraatarm, daarom heb ik een twist aan dit recept gegeven, zodat het binnen een koolhydraatarm of keto eetpatroon past.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano 
  • ½ tl komijnpoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olie of boter
  • Optioneel: 1 kipfilet

Maïslaag

  • 400 gram babymaïskolfjes
  • 100 ml slagroom
  • 20 gram kokosmeel (webshop)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 of 2 eetlepels erythritol (webshop)
  • 5-10 gram verse basilicum
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook en snijd de olijven in plakjes. Verwarm een pan met wat olie of boter en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en als dat goed gebakken is ook de rest van de ingrediënten van het eerste rijtje. Eventueel kun je nog een kipfilet koken en deze uit elkaar trekken (pulled chicken) en straks gebruiken in de ovenschotel, zelf heb ik dit niet gedaan omdat ik het al voldoende vlees vond.
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe daarna alle ingrediënten van het tweede rijtje in een keukenmachine en maal fijn. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  3. Leg de helft van het gehaktmengsel onderin de ovenschaal (hierop de pulled chicken als je die maakt) en verdeel hierna de helft van het maïsmengsel eroverheen. Daarna weer de andere helft van het gehaktmengsel en het laatste gedeelte van het maïsmengsel bovenop.
  4. Officieel hoort er nog een beetje suiker bovenop, maar dat is natuurlijk niet koolhydraatarm. Zet de ovenschaal nu ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 518
  • Khd: 6,2 gram
  • Vetten: 38,1 gram
  • Eiwitten: 32,5 gram
  • Vezels: 9,3 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Ilse afvallen voor en na
Ilse afvallen voor en na

Na jarenlang gejojo zag ik in dat het anders moest. Ik moest mijn eetgewoontes gaan veranderen! Ik ben me gaan verdiepen in verschillende soorten diëten die geen diëten waren maar eetgewoonte veranderingen. Zelf kwam ik er niet helemaal uit dus ik Lees hier verder: Ilse van GemertViel 38 kilo af met een koolhydraatarm eetpatroon

Lisa's Maaltijdplanner
Lisa's Maaltijdplanner

Lisa's maaltijdplanner helpt je in 12 weken aan een gezonder eetpatroon, slanker lijf en stabielere bloedsuikerspiegel. Een gezonde leefstijlverandering bewerkstelligen zonder poespas dus. Lees hier verder: Boek Blijvend Resultaat met Lisa's Maaltijdplanner

Broccoli gehakt ovenschotel met aardappel anders saus
Recept: Broccoli gehakt ovenschotel met aardappel anders saus

Een simpel te maken en overheerlijke ovenschotel, gemaakt van gehakt broccoli en aardappel anders saus! Lees hier verder: Broccoli gehakt ovenschotel met aardappel anders saus

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten