logo mobiel

Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Dit ga je klaarmaken:

Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Recept beschrijving

Focaccia koolhydraatarm?! Dat lijkt een droom niet? I GOT YOU! Door bepaalde ingrediënten te vervangen zorg ik ervoor dat jij gewoon lekker van jouw focaccia kan genieten! Want er gaat niks boven een knapperig warme focaccia die net uit de oven komt!

Benodigde ingrediënten voor 1 brood, 8 stukjes

  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 65 gram amandelmeel (webshop) 
  • 30 gram roomkaas (kruiden of naturel)
  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (webshop)
  • 1 theelepel bakpoeder (webshop)

Topping 

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 10 zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zeezout naar smaak
  • Optioneel: zongedroogde tomaatjes (KHB)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  2. Smelt de mozzarella en roomkaas in een steelpannetje of zet het in de magnetron totdat het gesmolten is.
  3. Meng de gesmolten mozzarella en roomkaas met de overige ingrediënten (behalve die van de topping) en kneed alles goed door elkaar.
  4. Plaats de deegbal vervolgens op de bakplaat met bakpapier of doe in een ovenschaal, maar dit hoeft niet, het is stevig deeg. Vorm met je handen een focaccia vorm van de deegbal en maak wat deukjes in de bovenkant met je vingers (zo blijft de topping straks goed liggen).
  5. Smelt de roomboter in een steelpannetje en pers het teentje knoflook hierin uit, breek ook wat takjes rozemarijn en voeg bij de boter, laat even pruttelen en zet dat het vuur uit.
  6. Snijd de olijven in plakjes en eventueel de zongedroogde tomaatjes ook.
  7. Verdeel het roombotermengsel over de focaccia, leg hierop de stukjes olijf en eventueel de stukjes zongedroogde tomaat en top af met de Parmezaanse kaas en eventueel nog extra zeezout.
  8. Zet het brood nu 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarden per stukje

  • Kcal 174
  • Koolhydraten 1.2 gram
  • Vetten 14.2 gram
  • Eiwitten 9.3 gram
  • Vezels 1.6 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Frisse slabootjes met garnalen
Recept: Frisse slabootjes met garnalen

Heerlijke slabootjes met garnalen, leuk om op tafel te zetten voor je gasten, maar ook heerlijk als lunch of tussendoortje. Lees hier verder: Frisse slabootjes met garnalen

Pulled pork uit de slowcooker
Recept: Pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker is een bijzonder smaakvol gerecht en met dit recept inclusief dry ryb is het ook nog eens koolhydraatarm. Lees hier verder: Pulled pork uit de slowcooker

Banoffee pie
Recept: Banoffee pie

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen! Lees hier verder: Banoffee pie

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten