logo mobiel

Chocolade pannenkoeken

Dit ga je klaarmaken:

Chocolade pannenkoeken

Recept beschrijving

Wie houdt er nu niet van pannenkoeken! En dan zijn deze chocolade pannenkoeken echt een topper. Heerlijk als ontbijt, maar ook lekker als toetje of gewoon als snack tussendoor. 

Benodigde ingrediënten voor 8 pannenkoeken

  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 60 gram roomkaas naturel
  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 30 gram eiwitpoeder chocolade (webshop)
  • 25 gram erythritol (webshop)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 3 eieren M
  • 2 theelepels psylliumvezels poeder (webshop)
  • 1 theelepel bakpoeder (webshop)
  • Snuf zout
  • Boter of olie om te bakken
  • Optioneel: frambozen als topping

Chocoladesaus

  • 50 gram 85% chocolade
  • 50 ml amandelmelk ongezoet
  • Optioneel: erythritol (webshop)

Bereiding

  1. Klop de eieren samen met het bakpoeder, erythritol en zout tot een luchtig geheel. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een egaal beslag hebt. Laat het beslag een aantal minuten rusten zodat de vezels het vocht op kunnen nemen.
  2. Verhit daarna een koekenpan met wat boter of olie en laat de pan goed heet worden. Giet hierin het beslag, zet het vuur nu wat lager en keer pas om als de pannenkoek goed gestold is. Bak de andere kant heel kort en haal uit de pan. Herhaal deze stap tot het beslag op is. Als je dikkere pannenkoeken wilt, maak dan gebruik van metalen bakringen.
  3. Maak ondertussen de chocoladesaus, door de chocolade au bain marie te smelten, voeg de amandelmelk toe en eventueel wat erythritol om te zoeten. Roer alles goed door elkaar tot de erythritol is opgelost en laat de saus iets afkoelen.
  4. Serveer de pannenkoeken samen met de chocoladesaus en garneer eventueel nog met frambozen.

Voedingswaarden per pannenkoek

  • Kcal 137
  • Koolhydraten 1.1 gram
  • Vetten 10.2 gram
  • Eiwitten 7.4 gram
  • Vezels 2.3 gram

Tip voor variatie:

Deze pannenkoeken kun je natuurlijk ook maken zonder chocolade smaak, maar met het broodje kaneel eiwitpoeder of vanille eiwitpoeder! Vervang dan de cacaopoeder door kaneel en/of vanillepoeder.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Kip Stroganoff met bloemkoolrijst
Recept: Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

Deze kip Stroganoff is één van de favoriete recepten uit boek 1 blz. 139, zo heerlijk zacht van smaak en super simpel om te maken, echt een super lekkere en goed vullende maaltijd. Lees hier verder: Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

Salty peanutbutter toffee bars
Recept: Salty peanutbutter toffee bars

Deze salty peanutbutter toffee bars zijn een heerlijk tussendoortje of lekker om op tafel te zetten bij een feestje. Lees hier verder: Salty peanutbutter toffee bars

Pavlova
Recept: Pavlova

Deze heerlijke schuimtaart is gebaseerd op de Franse merengue, maar vindt zijn oorsprong in Australië. Lees hier verder: Pavlova

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten