logo mobiel

Turkse kipspiezen met gegrilde paprikasaus en salade

Dit ga je klaarmaken:

Turkse kipspiezen met gegrilde paprikasaus en salade

Recept beschrijving

Turkse kipspiezen met gegrilde paprikasaus en frisse salade. Lekker en simpel receptje waar je zeker van gaat genieten!

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram kippendijen
  • 4 low carb wraps (webshop)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 5 gram verse peterselie
  • 2 eetlepels azijn naar keuze
  • Peper en zout

Marinade

  • 1 ui
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout

Gegrilde paprikasaus

  • 1 rode paprika
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel (verse) peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 240 graden.
  2. Maak eerst de marinade. Rasp de ui zo fijn mogelijk en vang ook het sap op. Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de kippendijen in stukjes en meng ze door de marinade heen, laat dit zo lang mogelijk marineren en zet het terug in de koelkast. Je kunt er ook alvast spiezen van maken als je dit makkelijk vindt of je kunt de kipstukjes los in een pan bakken straks.
  4. Snijd de rode paprika in een aantal grove stukken en besmeer met olijfolie, peper en zout. Leg de stukken paprika in een kleine ovenschaal en zet ze in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.
  5. Haal de gegrilde paprika daarna uit de oven en stop de paprika stukken in een blender, hakmolen of andere keukenmachine en maal fijn, samen met de andere ingrediënten van de gegrilde paprikasaus. Zet de saus even apart tot je gaat eten, dit hoeft niet koel te staan, juist lekker als het nog een beetje warm is.
  6. Snijd de groene paprika in blokjes, snijd de rode ui in dunne ringen, hak de peterselie fijn en snijd de tomaatjes in vieren. Meng dit door elkaar en breng op smaak met azijn, zout en peper.
  7. Verwarm nu een grillpan en grill de low carb wraps eventueel aan beide kanten kort, zodat er grillstrepen ontstaan.
  8. Grill hierna de kipspiezen tot ze gaar zijn. Serveer de kipspiezen samen met de gegrilde paprikasaus, salade en low carb wrap en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 618
  • Koolhydraten 13.7 gram
  • Vetten 40.1 gram
  • Eiwitten 43.3 gram
  • Vezels 14.3 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit recept ook maken met (kip)gehakt, zo maak je er kebab spiezen van, meng de marinade dan door het gehakt heen, erg lekkere variatie om ook eens te proberen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Producten voor het koolhydraatarm dieet
Producten voor het koolhydraatarm dieet

Bekijk hier alle koolhydraatarme producten die wij aanbieden zoals Lisa kookt koolhydraatarm en Lisas maaltijdplanner en binnenkort Lisa kookt koolhydraatarm deel 2. Lees hier verder: Producten bestellen

Koolhydraatarme milkshake
Recept: Koolhydraatarme milkshake

Deze koolhydraatarme milkshake met amandelmelk, framboze, bosbessen en aardbeienis ontzettend lekker en gezond om de dag mee te beginnen. Lees hier verder: Koolhydraatarme milkshake

Koolhydraatarme pizza
Recept: Koolhydraatarme pizza

Deze koolhydraatarme pizza is gemaakt van amandelmeel, mozzarella en ei. De koolhydraatarme pizza bodem vult goed en bevat weinig koolhydraten. Lees hier verder: Koolhydraatarme pizzabodem

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten