Stamppot van knolselderij en adijvie
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Vandaag heb ik een stamppot recept met knolselderij, andijvie en rucola. Echt een Hollands recept en met deze ingrediënten ook een recept met weinig koolhydraten. Ik heb er ook een heerlijk doorbakken speklapje bij gemaakt zoals je op de foto kunt zien.
Benodigde ingrediënten voor 4 personen
- 1 knolselderij
- 600 gram andijvie
- 100 gram rucola
- 50 ml slagroom
- Peper en zout
- 1 bouillonblokje
- 350 gr speklapjes
- Roomboter om te bakken en voor de jus
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes, breng een ruime pan water aan de kook met het bouillonblokje en kook hierin de knolselderij ongeveer 15 minuten.
- Doe wat roomboter in een pan en bak hierin de speklapjes op laag vuur tot de gewenste krokantheid. Haal de speklapjes dan uit de pan en laat even uitlekken. Gebruik het braadvet om eventueel jus van te maken.
- Snijd de andijvie fijn en voeg deze na 15 minuten toe aan de pan met knolselderij en laat nog 4 minuten meekoken.
- Giet vervolgens het water af, voeg een beetje braadvet aan de stamppot toe, de rucola en de slagroom en stamp vervolgens alles goed fijn. Voeg naar smaak nog peper en zout en eventueel andere kruiden toe.
- Serveer de stamppot met speklapjes en jus en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
- Kcal: 585
- Khd: 7,3 gram
- Vetten: 46,3 gram
- Eiwit: 30,7 gram
- Vezels: 8,2 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Pecan karamel reepjes
Koolhydraatarme pecan karamel reepjes, voor de lekkere, zoete trek!
Lees hier verder: Pecan karamel reepjes
Recept: Gehaktbrood met ei
Gehaktbrood met ei, een heerlijk koolhydraatarm recept met extra eiwit. Handig dus als je nog niet al je dagelijkse eiwitten binnen hebt gekregen!
Lees hier verder: Gehaktbrood met ei
Recept: Zalmmousse met dille
Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse.
Lees hier verder: Zalmmousse met dille
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten