logo mobiel

Speculoos cakerol

Dit ga je klaarmaken:

Speculoos cakerol

Recept beschrijving

Deze lekkere speculoos cakerol is simpel om te maken en heerlijk om te eten!

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/14 plakjes

Cakerol

  • 4 eieren (M) 
  • 65 gram Skyr naturel
  • 30 gram Whey eiwitpoeder speculoos (Prozis)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Vulling

  • 150 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone 
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 2 scoops flavour speculoos (Prozis)

Topping

  • 40 gram speculoos low carb(Damhert)
  • 20 gram witte choco drops low carb
  • Optioneel: 1 speculoos koekje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Cakerol: splits het eigeel van het eiwit in 2 aparte kommen. Voeg bij het eiwit de erythritol toe en mix dit elektrisch tot je lange pieken kunt trekken. Voeg ondertussen de Skyr toe aan het eigeel en meng dit en voeg dan het eiwitpoeder toe en klop dit handmatig met een garde glad. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe (behalve het eiwit) en klop nog eens goed door. Voeg als laatste het eiwit toe en spatel dit er luchtig doorheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze licht in met bakspray met behulp van een kwastje. Schenk hier het mengsel op uit en strijk glad ongeveer 1 cm dik. Zet voor 8 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Vulling: maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten in een kom te doen en te mixen met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel wordt. 
  4. Zodra de cake afgekoeld is leg je een vel bakpapier op je aanrecht en daar leg je je cake bovenop met het andere bakpapier er nog boven op en trek je er deze voorzichtig af. Maak de cake vierkant door de zijkanten met een pizzasnijder af te snijden. Smeer dan in met het mengsel voor de vulling en houd de randen vrij. Rol daarna stevig op in vershoudfolie en leg in de koelkast.
  5. Topping: smelt de speculoos pasta in de magnetron en schenk over de cakerol heen. Top af met witte chocolade druppels en eventueel speculoos kruimels.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 101
  • Koolhydraten 3 gram
  • Vetten 7.5 gram
  • Eiwitten 4.9 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Italiaans koolhydraatarm focacciabrood
Recept: Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Door bepaalde ingrediënten te vervangen zorg ik ervoor dat jij gewoon lekker van jouw focaccia kan genieten! Want er gaat niks boven een knapperig warme focaccia die net uit de oven komt! Lees hier verder: Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Petra kreeg een maagband en volgt sinds een tijd een koolhydraatarm eetpatroon
Petra kreeg een maagband en volgt sinds een tijd een koolhydraatarm eetpatroon

Lees hier Petra's verhaal over haar overgewicht van de uitdagingen die zij in haar leven te verwerken kreeg én de oplossingen om op een gezond gewicht te komen en te blijven met een low carb dieet. Lees hier verder: Petra Leeflang Kreeg een maagband en volgt sinds een tijd een koolhydraatarm eetpatroon

Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag
Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag

Hoeveel koolhydraten per dag voor jou geschikt is, hangt af van jouw doelstelling. Bereken hier de ideale macro verdeling om erachter te komen hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten jij nodig hebt om af te vallen. Lees hier verder: Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag is geschikt voor mij

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten