Macadamia noten koekjes
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Ik heb deze heerlijke macadamia noten koekjes met witte chocolade gemaakt op verzoek van een vriendin die deze altijd in de supermarkt kocht, maar sinds zij keto eet niet meer mag. Dus hier een keto variant. Ik hoop dat jullie hier net zo van kunnen genieten als ik. Veel bak plezier!!
Benodigde ingrediënten voor 10 koekjes
- 125 gram koude roomboter ongezouten
- 80 gram ery bronze low carb
- 30 gram erythritol (webshop)
- 1 ei
- snuf xanthaangom (webshop)
- 200 gram amandelmeel (webshop)
- 0.5 theel. baking soda
- 50 gram macadamia noten
- 75 gram witte chocolade chips/stukjes low carb
Bereiding
- Zeef het amandelmeel, baking soda en xanthaangom dmv een zeef boven een grote kom en roer daarna goed door elkaar en zet weg.
- Doe de koude roomboter in een kom samen met de erythritol en bruine suiker (ery bronze) en mix dit in de standmixer met de vlinder op medium snelheid. Als je dit niet in huis hebt kun je het ook met je handen kneden tot een koekjesdeeg. Voeg dan het ei toe en mix of kneed weer door elkaar. Voeg daarna het amandelmeel, baking soda en xanthaangom erbij en mix/kneed verder door tot het allemaal goed gemengd is.
- Hak daarna de macademia noten grof en voeg deze toe aan het beslag en mix op lage snelheid door totdat het goed verdeeld is door het koekjesdeeg. Doe hetzelfde met de witte chocolade chips.
- Maak nu 10 bolletjes en leg deze op een plaat bekleed met bakpapier en zet die voor 2 uur in de vriezer. Dit doe je omdat de kans dat het extreem uitloopt in de oven verkleind. Kan ook langer zodat je ze de dag erna kunt afbakken. Je kunt ervoor kiezen om nog een paar macadamianoten en witte chocolade chips in het koekje te drukken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de koekjes met 5 tegelijk af in de oven, want de koekjes zetten erg uit door de warmte. Gebruik altijd bakpapier op je bakplaat en zet de koekjes er voor 7 à 10 minuten in. (Even tussendoor kijken als de randen bruin kleuren, zijn ze goed.)
- Let op, het blijft heel zacht zodra ze uit de oven komen. Je moet ze volledig laten afkoelen, dan is de koek zoals die hoort. Laat dus 15 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna nog 10 minuten op een rooster. En daarna genieten!!!!!
Voedingswaarden per koekje
- Kcal 304
- Koolhydraten 2.6 gram
- Vetten 28.4 gram
- Eiwitten 7 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Producten voor het koolhydraatarm dieet
Bekijk hier alle koolhydraatarme producten die wij aanbieden zoals Lisa kookt koolhydraatarm en Lisas maaltijdplanner en binnenkort Lisa kookt koolhydraatarm deel 2.
Lees hier verder: Producten bestellen
Recept: Pumpkin spice cake
Pumpkin spice cake, heerlijke herfstige cake die je natuurlijk het hele jaar kan (en wil!) eten.
Lees hier verder: Pumpkin spice cake
Recept: Koolhydraatarme burger van tomaat
🍅Een uitgeholde grote tomaat als broodje! Hoef je geen plakjes tomaat meer op je burger te leggen en krijg je minder snelle koolhydraten binnen dan met een normaal hamburgerbroodje
Lees hier verder: Koolhydraatarme burger van tomaat
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten