logo mobiel

Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Dit ga je klaarmaken:

Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Recept beschrijving

Aardappelen waren bijna niet meer weg te denken bij onze diners, maar in een koolhydraatarme levensstijl pas dit niet, dus ga je op zoek naar goede vervangers. Deze heerlijke puree van knolselderij is super lekker. Ik heb hem gemaakt met kabeljauw, omwikkeld met parmaham en groenten. Je vindt dit recept ook in boek 2 blz. 76.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 520 gram kabeljauw
  • 8 plakken parmaham
  • 1 knolselderij
  • 1 courgette
  • 200 gram spinazie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bosui
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel dille of andere viskruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (webshop)
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje komijnzaad
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de courgette en paprika’s fijn en doe samen met de spinazie in een ovenschaal. Hussel alles door elkaar en besprenkel met olijfolie, zout, peper en eventueel nog wat Italiaanse kruiden. Zet 25-30 minuten in de oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en schil en snijd de knolselderij in stukjes. Kook de knolselderij 15-20 minuten.
  4. Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Meng wat olijfolie met de dille of andere viskruiden en smeer de kabeljauwfilets hiermee in.
  5. Leg twee plakjes parmaham overlappend op elkaar en rol hier de kabeljauwfilet in. Herhaal dit met de andere kabeljauwfilets.
  6. Leg de kabeljauwfilets de laatste 15 minuten op de oven groenten.
  7. Giet de knolselderij af en stamp fijn of maal met een keukenmachine tot puree. Voeg de slagroom, kurkuma, nootmuskaat, komijnzaad, zout en peper toe en prak alles door elkaar.  Snijd ook de bosui in ringetjes en meng door de puree.
  8. Serveer de knolselderijpuree met de ovengroenten en kabeljauw.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 382
  • KHD: 11,5
  • Vetten: 20,3
  • Eiwitten: 35,7
  • Vezels: 5,6

Tip voor variatie:

Hou je niet zo van vis? Rol dan een kipfilet of kippendij in de parmaham met lekkere kipkruiden. Ook lekker met wat (Parmezaanse) kaas over de ovengroenten.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata
Recept: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata Lees hier verder: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Gevulde paprika met ei
Recept: Gevulde paprika met ei

Een eenvoudig koolhydraatarm recept, gevulde paprike met ei. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk door het toevoegen van groenten en kruiden. Lees hier verder: Gevulde paprika met ei

Lisa kookt koolhydraatarm 2
Lisa kookt koolhydraatarm 2

Lisa kookt koolhydraatarm 2 staat vol met 178 koolhydraatarme recepten die verdeeld zijn over 10 hoofdstukken van ontbijt, lunch en diner tot gezonde snacks, bowls, soepen, guilty pleasures en kruidenmixen. Lees hier verder: Lisa kookt koolhydraatarm deel 2

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten