logo mobiel

Gingerbread cakerol

Dit ga je klaarmaken:

Gingerbread cakerol

Recept beschrijving

Deze koolhydraatarme gingerbread cakerol is koolhydraatarm, erg lekker en super leuk om op tafel te zetten met de feestdagen. 

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol, 15 plakjes

Cakerol

  • 4 eieren (m/l) 
  • 35 gram whey broodje kaneel  (webshop)
  • 60 gram naturel yoghurt  
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 10 druppels bailey drops (Steviala) 
  • 1 theel. kaneelpoeder  (webshop)
  • 1/2 theel. gemalen gember 
  • 1/4 theel. gemalen nootmuskaat 
  • 1/4 theel. gemalen kruidnagel 
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout 

Vulling

  • 130 gram roomkaas 
  • 40 gram ongeslagen slagroom 
  • 30 gram erythritol poeder  (webshop)
  • 40 gram gingerbread spread (Proteinella) 
  • 20 gram gingerbread spread (Proteinella) 

Topping

  • 75 gram low carb witte chocolade  
  • 2 eetl. kokosolie 
  • 30 gram low carb melkchocolade  
  • 1 theel. kokosolie 
  • Optioneel: 2 low carb gingerbread koekjes

Bereiding

  1. Cakerol: verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Scheidt het eiwit van het eigeel en doe beide in een aparte kom. Doe de erythritol bij het eiwit en klop met een elektrische mixer tot er pieken ontstaan. Voeg alle andere ingrediënten bij het eigeel en meng dit goed. Spatel dan voorzichtig het eiwit erdoorheen, maar zorg dat het luchtig blijft.
  2. Bekleed je bakplaat met bakpapier en schenk hier het beslag op uit en strijk glad. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Vulling: klop de roomkaas met de slagroom op met een elektrische mixer. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe (behalve de 20 gram gingerbread spread) en mix nog 1 minuut door.
  4. Smeer je cakerol in met de 20 gram gingerbread spread en doe daaroverheen de vulling die je net gemaakt hebt. Rol dan je cakerol strak op en doe het in doorzichtig folie en leg voor 1 uur in de koelkast.
  5. Topping: smelt de witte chocolade met 2 eetlepels kokosolie au-bain-marie en schenk over je cake rol en zet weer in de koelkast. Smelt ondertussen de melk chocolade met theelepel kokosolie en doe in een spuitzak. Knip het puntje eraf en maak strepen over de witte chocolade.
  6. Eventueel kun je ervoor kiezen om gingerbread koekjes te malen in de blender en dit eroverheen te strooien. Je kunt deze zelf maken (er zijn online meerdere recepten te vinden).

Voedingswaarden per plakje 

  • Kcal 134
  • Koolhydraten 2.1 gram
  • Vetten 10.3 gram
  • Eiwitten 2.1 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Toffee speculoos bars
Recept: Toffee speculoos bars

Toffee speculoos bars, als je een speculoos fan bent, moet je deze echt maken! Ze zijn echt heerlijk. Lees hier verder: Toffee speculoos bars

Frisse fruitstart
Recept: Frisse fruitstart

Dit frisse taartje is heerlijk om je dag mee te beginnen, maar kan ook lekker als tussendoortje of snack! Lees hier verder: Frisse fruitstart

Pumpkin spice cake
Recept: Pumpkin spice cake

Pumpkin spice cake, heerlijke herfstige cake die je natuurlijk het hele jaar kan (en wil!) eten. Lees hier verder: Pumpkin spice cake

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten