logo mobiel

Gevulde zoete aardappel met chipotle gehakt

Dit ga je klaarmaken:

Gevulde zoete aardappel met chipotle gehakt

Recept beschrijving

Ik eet zelf nu wat hoger in koolhydraten nu ik zwanger ben. Ik merk dat ik me daar beter bij voel en ik heb er gewoon heel veel zin in koolhydraten haha. Ik probeer wel gezonde bronnen te kiezen, dus bijvoorbeeld volkoren producten en af en toe zoete aardappels. Af en toe zal ik dus ook wat recepten gaan delen die hoger zijn in koolhydraten en dus koolhydraatbeperkt zijn i.p.v. koolhydraatarm, dit zal ik er wel duidelijk bij vermelden.

Benodigde ingrediënten voor 3 personen

  • 3 zoete aardappels (ongeveer 100 gr per aardappel)
  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 60 gram crème fraîche
  • 40 gram geraspte cheddar
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 2 of 3 eetlepels chipotle saus (La Morena)
  • 2 theelepel TexMex kruiden (webshop)
  • ½ limoen (sap)
  • Peper en zout
  • Boter of olie om te bakken
  • Optioneel: rode peper
  • Optioneel: rode ui snippers

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Prik gaatjes met een vork in de schil van de zoete aardappels, snijd de zoete aardappelen daarna in de lengte doormidden en laat een klein stukjes vast zitten. leg de zoete aardappels in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en pof ze in 40 tot 45 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de crème fraîche met sap van de halve limoen en voeg naar smaak peper en zout toe en zet even aan de kant of terug in de koelkast.
  3. Als de zoete aardappelen bijna gaar zijn, snijd je de avocado in blokjes en de bosui in kleine ringetjes.
  4. Bak dan ook het gehakt rul en voeg op het einde de Tex Mex kruiden en chipotle saus toe. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de gepofte zoete aardappels met het gehakt, avocadoblokjes en verdeel daaroverheen de geraspte cheddar en top af met de frisse limoensaus en bosui.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 599
  • Koolhydraten 24.8 gram
  • Vetten 42.5 gram
  • Eiwitten 25.3 gram
  • Vezels 6.2 gram

Tip voor variatie:

Dit recept is ook eenvoudig vegetarisch te maken door het gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt of kleine stukjes champignon of aubergine.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde courgette met paprika en gehakt
Recept: Gevulde courgette met paprika en gehakt

Dit eenvoudige koolhydraatarme recept bevat gehakt, paprika, ui, knoflook en andere ingredi¨nten. Dit is een voedzame en snelle maaltijd en vult goed! Lees hier verder: Gevulde courgette met gehakt

Salty peanut caramel fudge
Recept: Salty peanut caramel fudge

Salty peanut caramel fudge, weer een heerlijk easy receptje wat je in een handomdraai op tafel hebt staan. Lees hier verder: Salty peanut caramel fudge

Knoflook garnalen met gegrilde sla en salsa
Recept: Knoflook garnalen met gegrilde sla en salsa

Gemarineerde knoflook garnalen en gegrilde sla van de bbq, daarbij nog een heerlijke salsa, laat de zon maar komen, dit is een heerlijk gerecht voor op de bbq! Lees hier verder: Knoflook garnalen met gegrilde sla en salsa

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten