Caramel pecan bars
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Caramel pecan bars voor de lekkere trek, makkelijk te bewaren in de koelkast en vriezer, dus je hebt altijd een lekkere snack bij de hand!
Benodigde ingrediënten voor 24 bars
- 180 gram amandelmeel (webshop)
- 30 gram kokosrasp
- 80 gram Erythritol (webshop)
- 8 eetl. roomboter gesmolten
- theel. vanille aroma
- Snuf zout
Topping
- 140 gram sukrin gold
- 100 gram maple syrup
- 8 eetl. roomboter gesmolten
- theel. toffee druppels
- 180 gram pecannoten
- snufje zout
Bereiding
- Bodem: verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Mix de droge ingrediënten door elkaar en voeg hier de gesmolten roomboter en vanille aroma aan toe en meng dit samen. Doe het beslag in de bakvorm en druk het aan met je vingertoppen.
- Topping: smelt de roomboter in een pannetje en voeg zodra deze gesmolten is de rest van de ingrediënten toe behalve de pecannoten. Roer het goed door zodat het 1 gladde massa wordt. Hak de noten in grove stukken en spatel deze door het suikermengsel heen zodat deze goed bedekt zijn ermee.
- Giet over de bodem heen en zorg dat deze helemaal met de topping bedekt is.
- Zet voor 20 a 25 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Snijdt ze in 24 stukjes en geniet!
Voedingswaarden per bar
- Kcal 167
- Koolhydraten 2 gram
- Vetten 15.9 gram
- Eiwitten 2.9 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.
Lees hier verder: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Recept: Banoffee pie
Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen!
Lees hier verder: Banoffee pie
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten.
Lees hier verder:
Nieuwsbrief Inschrijven
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten