Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/14 plakjes

Cakerol

  • 4 eieren (M) 
  • 65 gram Skyr naturel
  • 30 gram Whey eiwitpoeder speculoos (Prozis)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Vulling

  • 150 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone 
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 2 scoops flavour speculoos (Prozis)

Topping

  • 40 gram speculoos low carb(Damhert)
  • 20 gram witte choco drops low carb
  • Optioneel: 1 speculoos koekje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Cakerol: splits het eigeel van het eiwit in 2 aparte kommen. Voeg bij het eiwit de erythritol toe en mix dit elektrisch tot je lange pieken kunt trekken. Voeg ondertussen de Skyr toe aan het eigeel en meng dit en voeg dan het eiwitpoeder toe en klop dit handmatig met een garde glad. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe (behalve het eiwit) en klop nog eens goed door. Voeg als laatste het eiwit toe en spatel dit er luchtig doorheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze licht in met bakspray met behulp van een kwastje. Schenk hier het mengsel op uit en strijk glad ongeveer 1 cm dik. Zet voor 8 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Vulling: maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten in een kom te doen en te mixen met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel wordt. 
  4. Zodra de cake afgekoeld is leg je een vel bakpapier op je aanrecht en daar leg je je cake bovenop met het andere bakpapier er nog boven op en trek je er deze voorzichtig af. Maak de cake vierkant door de zijkanten met een pizzasnijder af te snijden. Smeer dan in met het mengsel voor de vulling en houd de randen vrij. Rol daarna stevig op in vershoudfolie en leg in de koelkast.
  5. Topping: smelt de speculoos pasta in de magnetron en schenk over de cakerol heen. Top af met witte chocolade druppels en eventueel speculoos kruimels.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 101
  • KHD 3 gr
  • Vetten 7.5 gr
  • Eiwitten 4.9 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Mugcake met blauwe bessen

Mugcake met blauwe bessen

Deze mugcake met blauwe bessen is heerlijk als ontbijt, toetje of gewoon lekker tussendoor, zo gemaakt in de magnetron en genieten maar!

Crispy chicken wrap

Crispy chicken wrap

Crispy chicken wrap met koolhydraatarm paneermeel en een frisse yoghurt dip voor de ultieme smaaksensatie.

Koolhydraatarme shakshuka

Koolhydraatarme shakshuka

Shakshuka is een koolhydraatarm eenpansgerecht met groeten, tomatensaus en gestolde eieren. Een gezond en voedzaam gerecht wat snel op tafel staat en oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse zeegebied.

Griekse eimuffins

Griekse eimuffins

Griekse eimuffins, lekker als ontbijt, lunch of zo maar tussendoor.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa