Benodigde ingrediënten voor 16 balletjes

Bereiding

  1. Weeg de restjes van de Red Velvet cakejes af met de weegschaal. Voeg nu ¼ van dat gewicht aan roomkaas toe. Mix het geheel nu goed door.
  2. Maak nu balletjes van ca 10 gram en leg deze op een bord. Leg de balletjes minimaal 15 minuten in de vriezer.
  3. Smelt de witte chocolade volgens de au bain-marie methode en haal de balletjes weer uit de vriezer. Leg een stuk bakpapier op een snijplank. Dip de balletjes in de witte chocolade en draai ze om met een vork. Leg de balletjes met de vork op het bakpapier.
  4. Versier met het restje witte chocolade de bovenkant van de balletjes. Dit doe je door er een beetje rode kleurstof doorheen te roeren. Spatel dit in een spuitzak en maak er sliertjes van over de balletjes.
  5. Bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden per balletjes

  • Kcal 100
  • KHD 1 gr
  • Vetten 8.8 gr
  • Eiwitten 3 gr
  • Vezels 1.1 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Protein peanutbutter choco balls

Protein peanutbutter choco balls

Ik had zo'n zin in chocolade en pindakaas dat ik mijn keuken inging om deze heerlijke protein balls te maken! En wat is dit een lekkere combinatie pindakaas en chocolade, zijn jullie het met me eens?

Koolhydraatarme shakshuka

Koolhydraatarme shakshuka

Shakshuka is een koolhydraatarm eenpansgerecht met groeten, tomatensaus en gestolde eieren. Een gezond en voedzaam gerecht wat snel op tafel staat en oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse zeegebied.

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst is zo populair omdat de structuur lijkt op die van rijst en couscous. Het is de ideale koolhydraatvervanger voor een lunch of diner.

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels zijn heerlijk en zo gemaakt, je kan er eindeloos mee variëren als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toet, mogelijkheden genoeg!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa