Benodigde ingrediënten voor 1 persoon

  • 30 gram pompoenpuree (ongezoet)
  • 15 gram amandelmeel (webshop)
  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 15 gram erythritolpoeder (webshop)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel slagroom of amandelmelk of kokosmelk
  • 1 theelepel roomboter
  • ½ theelepel bakpoeder (webshop)
  • ½ theelepel kaneel (webshop)
  • Snuf gemberpoeder of pumpkin spice

Bereiding

  1. Klop het ei samen met het bakpoeder en erythritolpoeder luchtig. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer tot een egaal beslag zonder klontjes.
  2. Doe het beslag in een magnetronbestendig bakje of mok en zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op maximaal vermogen.
  3. De mugcake is klaar als de buitenkant stevig is en de binnenkant nog een beetje vochtig.
  4. Eventueel kun je nog toppings toevoegen, denk aan een dot slagroom, Griekse yoghurt of kwark. Of doe wat gehakte noten en/of cacaopoeder door het beslag voor extra smaak.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 315
  • KHD 3.3 gr
  • Vetten 25 gr
  • Eiwitten 14.8 gr
  • Vezels 10.7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Bekijk dit heerlijke koolhydraatarm recept gevulde puntpaprika. Gezond en lekker met veel groenten en gehakt.

Ei sandwich

Ei sandwich

Deze mini ei sandwiches zijn te leuk om te serveren, super easy om te maken en je kunt ze natuurlijk beleggen met wat je maar lekker vindt!

Roodfruit kwark taartjes

Roodfruit kwark taartjes

Deze roodfruit kwark taartjes zijn heerlijk zomers, een receptje om je vingers bij af te likken!! Dus hop hop, lekker aan de bak en daarna genieten.

Vegetarisch gevulde courgette

Vegetarisch gevulde courgette

Overheerlijke vegetarisch gevulde courgette, lekker als lunch of als bijgerecht bij je diner.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa