Benodigde ingrediënten voor 10 repen

Bodem 

  • 30 gram amandelmeel (webshop)
  • 40 gram geraspte kokos
  • 60 gram appelmoes 0%
  • 20 gram roomboter ongezouten
  • 30 gram heavenly dark (Steviala)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 35 gram Sukrin gold
  • 0.5 theel. vanille aroma
  • 30 gram pecannoten 

Karamel laag 

  • 70 gram appelmoes 0%
  • 140 ml slagroom
  • 20 gram heavenly dark (Steviala)
  • 20 gram caramel crush (Steviala)
  • 65 gram Sukrin gold
  • Snufje zout

Chocolade Laag 

  • 50 gram pure chocolade 90%

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier de heavenly dark, Sukrin gold, vanille aroma en de appelmoes aan toe, roer goed door en laat het warm worden. Voeg dan de bakpoeder toe en roer weer goed door. Schep het amandelmeel en kokosrasp erdoorheen en roer zodat alles goed gemengd is.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk het mengsel erop en druk plat tot ongeveer 1 cm dik. Zet voor 10 à 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  3. Karamel laag: doe alle ingrediënten in een pannetje en laat het borrelen en roer zo nu en dan door zodat het niet aanbrand. Zodra het begint in te dikken en je er een s in kan schrijven is de saus goed.
  4. Bekleed een brownievorm met bakpapier en druk hier de bodem in uit. Strooi er pecannoten overheen en schenk daar de karamelsaus overheen. Laat voor een uur uitharden in de koelkast.
  5. Chocolade laag: smelt de chocolade in een pannetje en roer goed door zodat het niet aanbrandt. 
  6. Zodra de karamel laag is uitgehard, schenk je het eroverheen. Laat in de koelkast uitharden.

Voedingswaarden per reep

  • Kcal 157
  • KHD 3.9 gr
  • Vetten 13.5 gr
  • Eiwitten 1.9 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Koolhydraatarme huzarensalade

Koolhydraatarme huzarensalade

Heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkool!

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Een lekker recept met verschillende kleuren paprika en lams of rundergehakt. Heerlijk koolhydraatarm door de yoghurt dip.

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse.

Bagel met zalm

Bagel met zalm

Deze koolhydraatarme bagels kun je beleggen met wat je maar wilt. Denk aan roomkaas, rauwkost en zalm of ei met bacon bijvoorbeeld!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa