Paprikasoep met gegrilde kippendijen

Recept beschrijving

Deze heerlijke paprikasoep met gegrilde kippendijen, zit vol vitaminen en de smaak is echt super. Je kan ook porties invriezen, zo heb je altijd een lekker soepje als je een keer geen zin hebt om te koken. Maak dan wel de kippendijen vers en voeg de kip en verse taugé pas toe als je hem opwarmt. Dit lekkere recept vind je ook in  boek 2 blz. 101.

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/paprikasoep-met-gegrilde-kippendijen

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kippendijen
  • 3 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram taugé
  • 1 liter bouillon
  • Olie of boter
  • Peper en zout
  • Optioneel: verse rode peper

Kip marinade

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Sambal naar smaak
  • Olie of boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Maak de paprika’s schoon, leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet de paprika’s in de oven tot ze een donker randje krijgen.
  2. Meng ondertussen de marinade voor de kip door elkaar. Smeer hiermee de kipfilet in en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met de soep.
  3. Snijd de tomaten in partjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een soeppan met wat olie of boter en bak hierin de tomaten, ui, knoflook en eventueel de rode peper. Als het begint te geuren, voeg je ook de gegrilde paprika stukjes toe. Blus af met de bouillon en laat 10-15 minuten koken.
  4. Pureer daarna de soep en proef of de soep goed op smaak is. Je kunt eventueel nog kruiden toevoegen zoals (gerookte) paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en/of zout. Je kunt de soep ook nog even laten inkoken voor wat meer smaak.
  5. Voeg als laatste de taugé bij de soep, laat mee opwarmen en verdeel de soep over 4 kommen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en snijd ook de bosui fijn. Verdeel de reepjes kippendij en de bosui over de kommen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 254
  • KHD: 10,4
  • Vetten: 16,9
  • Eiwitten: 12,8
  • Vezels: 4,2

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Bloemkoolroosjes zijn koolhydraatarm, bekijk nu dit recept voor een lekkere sticky variant met teriyaki marinade met zoetzure groenten.

Blauwe bessen ijsjes

Blauwe bessen ijsjes

Deze gezonde ijsjes met blauwe bessen zijn erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of sterke blender en wat basis ingrediënten. Hoe je ze precies maakt lees je hieronder.

Eiwitrijke ijskoffie

Eiwitrijke ijskoffie

Een eiwitrijke ijskoffie gemaakt van uiteraard koffie, amandelmelk, slagroom en eiwitpoeder.

Salade met gegrilde kikkererwten

Salade met gegrilde kikkererwten

Dit is een lekkere frisse vegetarische. Ik heb kikkererwten gevonden die maar 8,6 gram koolhydraten per 100 gram i.p.v. rond de 15 gram koolhydraten per 100 gram: Valle del sole Chick peas. Maakt ze nog steeds niet koolhydraatarm, maar ze zijn wel on

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa