Benodigde ingrediënten voor 8 broodjes

  • 120 gram roomkaas naturel
  • 60 gram amandelmeel (webshop)
  • 35 gram psylliumvezels (webshop)
  • 30 gram (gebroken) lijnzaad
  • 20 gram chiazaad
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • 6 eieren
  • Italiaanse kruiden naar smaak (webshop)
  • 1 theelepel tijm en/of rozemarijn
  • Flinke snuf zout
  • Optioneel: stukjes olijf of tomaat
  • Optioneel: andere zaden en pitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten helemaal stijf. Klop in een andere kom de eigelen met de roomkaas luchtig, voeg ook het zout, kruiden en bakpoeder toe en meng door elkaar.
  4. Meng nu voorzichtig het eiwit en eigeel mengsel door elkaar. Niet meer mixen, maar rustig spatelen.
  5. Meng het amandelmeel, psylliumvezels, (gebroken) lijnzaad en chiazaad door elkaar. Voeg dit ook bij stap 3 en meng het zo rustig mogelijk door elkaar, hoe minder je spatelt, hoe luchtiger de broodjes zullen worden. Laat het deeg even rusten zodat de vezels het vocht alvast een beetje kunnen opnemen.
  6. Verdeel het deeg over 8 vormpjes en garneer als je wilt, met nog wat zaden en pitten. Ik had zelf wat sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten bovenop gedaan. Je kunt er ook nog stukjes olijf of tomaat op leggen.
  7. Zet de broodjes nu ongeveer 30 minuten in de oven. Iedere oven is anders, dus houdt het goed in de gaten op het einde. Wellicht moeten ze wat korter/langer in jouw oven.
  8. Laat de broodjes op een rooster afkoelen, zo worden ze minder klef. Beleg de broodjes daarna met wat je maar wilt. Ik koos voor avocado met wat paprikapoeder en gerookte zalm.

Voedingswaarden per broodje zonder beleg

  • Kcal: 175
  • Khd: 1,9 gr
  • Vetten: 12,8 gr
  • Eiwitten: 9,9 gr
  • Vezels: 6,2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Protein peanutbutter choco balls

Protein peanutbutter choco balls

Ik had zo'n zin in chocolade en pindakaas dat ik mijn keuken inging om deze heerlijke protein balls te maken! En wat is dit een lekkere combinatie pindakaas en chocolade, zijn jullie het met me eens?

Proteine caramel reep

Proteine caramel reep

Deze proteïne caramel reep, is simpel om te maken en makkelijk om in te vriezen, zo heb je altijd een lekkere snack op voorraad.

Feeststol

Feeststol

Deze feeststol is echt té lekker! Met zelfgemaakte spijs en erythritol poeder echt een feest om op tafel te zetten én te eten!

Boerenkool ovenschotel

Boerenkool ovenschotel

Dit is een goed gevulde ovenschotel, boordevol groenten en deze staat zo op tafel. Het recept is voor 4 personen, ben je met 2, dan kan je deze schotel ook gewoon invriezen of bewaren voor de volgende dag. Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa