Benodigde ingrediƫnten voor 8 broodjes

  • 120 gram roomkaas naturel
  • 60 gram amandelmeel (webshop)
  • 35 gram psylliumvezels (webshop)
  • 30 gram (gebroken) lijnzaad
  • 20 gram chiazaad
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • 6 eieren
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 1 theelepel tijm en/of rozemarijn
  • Flinke snuf zout
  • Optioneel: stukjes olijf of tomaat
  • Optioneel: andere zaden en pitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten helemaal stijf. Klop in een andere kom de eigelen met de roomkaas luchtig, voeg ook het zout, kruiden en bakpoeder toe en meng door elkaar.
  4. Meng nu voorzichtig het eiwit en eigeel mengsel door elkaar. Niet meer mixen, maar rustig spatelen.
  5. Meng het amandelmeel, psylliumvezels, (gebroken) lijnzaad en chiazaad door elkaar. Voeg dit ook bij stap 3 en meng het zo rustig mogelijk door elkaar, hoe minder je spatelt, hoe luchtiger de broodjes zullen worden. Laat het deeg even rusten zodat de vezels het vocht alvast een beetje kunnen opnemen.
  6. Verdeel het deeg over 8 vormpjes en garneer als je wilt, met nog wat zaden en pitten. Ik had zelf wat sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten bovenop gedaan. Je kunt er ook nog stukjes olijf of tomaat op leggen. 
  7. Zet de broodjes nu ongeveer 30 minuten in de oven. Iedere oven is anders, dus houdt het goed in de gaten op het einde. Wellicht moeten ze wat korter/langer in jouw oven.
  8. Laat de broodjes op een rooster afkoelen, zo worden ze minder klef. Beleg de broodjes daarna met wat je maar wilt. Ik koos voor avocado met wat paprikapoeder en gerookte zalm.

Voedingswaarden per broodje zonder beleg

  • Kcal: 175
  • Khd: 1,9 gr
  • Vetten: 12,8 gr
  • Eiwitten: 9,9 gr
  • Vezels: 6,2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Oud en nieuw shortbread cookies

Oud en nieuw shortbread cookies

Oud en nieuw shortbread cookies

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Een heerlijke winterse koolhydraatarme ovenschotel met kaaspuree, rodekool en kruidig gehakt. Een origineel gerecht met rodekool en andere ingrediƫnten.

Mugcake met blauwe bessen

Mugcake met blauwe bessen

Deze mugcake met blauwe bessen is heerlijk als ontbijt, toetje of gewoon lekker tussendoor, zo gemaakt in de magnetron en genieten maar!

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa