Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Recept beschrijving

Dit hartige gerecht  voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bekijken wat ik in mijn boek wil plaatsen. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/koolhydraatarme-chileense-pastel-de-choclo

De gehaktvulling in dit gerecht wordt gebakken tussen lagen van een romige maïspudding en bovenop een heerlijk krokante korst. Rozijnen en maïs zijn niet koolhydraatarm, daarom heb ik een twist aan dit recept gegeven, zodat het binnen een koolhydraatarm of keto eetpatroon past.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano 
  • ½ tl komijnpoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olie of boter
  • Optioneel: 1 kipfilet

Maïslaag

  • 400 gram babymaïskolfjes
  • 100 ml slagroom
  • 20 gram kokosmeel (webshop)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 of 2 eetlepels erythritol (webshop)
  • 5-10 gram verse basilicum
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook en snijd de olijven in plakjes. Verwarm een pan met wat olie of boter en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en als dat goed gebakken is ook de rest van de ingrediënten van het eerste rijtje. Eventueel kun je nog een kipfilet koken en deze uit elkaar trekken (pulled chicken) en straks gebruiken in de ovenschotel, zelf heb ik dit niet gedaan omdat ik het al voldoende vlees vond.
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe daarna alle ingrediënten van het tweede rijtje in een keukenmachine en maal fijn. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  3. Leg de helft van het gehaktmengsel onderin de ovenschaal (hierop de pulled chicken als je die maakt) en verdeel hierna de helft van het maïsmengsel eroverheen. Daarna weer de andere helft van het gehaktmengsel en het laatste gedeelte van het maïsmengsel bovenop.
  4. Officieel hoort er nog een beetje suiker bovenop, maar dat is natuurlijk niet koolhydraatarm. Zet de ovenschaal nu ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 518
  • Khd: 6,2 gr
  • Vetten: 38,1 gr
  • Eiwitten: 32,5 gr
  • Vezels: 9,3 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Kippensoep met kokos

Kippensoep met kokos

Gezonde kippensoep met kokos en boordevol groenten.

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Een lekker recept met verschillende kleuren paprika en lams of rundergehakt. Heerlijk koolhydraatarm door de yoghurt dip.

Watermeloen aardbeien ijsjes

Watermeloen aardbeien ijsjes

Niets is zo verfrissend als een lekker ijsje in de zomer! Hopelijk komt de zon ook weer snel tevoorschijn in Nederland! Als je slim bent, maak je alvast deze ijsjes en leg je ze in je diepvries, zo kun je straks meteen genieten als het zomerse weer o

Broccoli creme soep met walnoten

Broccoli creme soep met walnoten

Dit broccolisoepje smaakt altijd goed! Makkelijk vooraf te maken en is snel klaar. Je kunt er een maaltijdsoep van maken door gerookte zalmsnippers toe te voegen of gerookte kip als je niet van zalm houdt.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa