Benodigde ingrediënten voor 1 cake (14 plakjes) en 8 cupcakes

  • 250 gram amandelmeel (webshop)
  • 200 gram roomkaas
  • 8 eieren
  • 95 gram roomboter
  • 95 gram erythritol (webshop)
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1 theelepel amandel aroma
  • ½ citroen (sap)
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Topping

  • 150 gram koolhydraatarme witte chocolade
  • 30 gram kokosolie
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram roomkaas
  • 2 eetlepels erythritol poedersuiker (webshop)
  • Optioneel: oranje kleurstof
  • Optioneel: oranje versiering

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  2. Klop de eieren luchtig samen met het bakpoeder, vanille aroma, amandel aroma, erythritol, en een snufje zout.
  3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe (behalve van de topping) en meng tot een egaal beslag.
  4. Giet ongeveer 2/3  van het beslag in een cakevorm en verdeel de rest over 8 cupcakevormpjes. Zet de cakevorm samen met de cupcakes in de oven. de cupcakes zijn na ongeveer 20 minuten klaar en de cake laat je 50 tot 60 minuten in de oven.
  5. Laat de cake en de cupcakes afkoelen. Smelt de koolhydraatarme witte chocolade au bain-marie samen met de kokosolie en eventueel wat oranje kleurstof.
  6. Als de cake is afgekoeld giet je 2/3 van het witte chocolademengsel over de cake, de rest zet je weer even op de pan met water zodat het niet hard wordt.
  7. Klop in een andere kom de slagroom stijf met 2 eetlepels erythritol poedersuiker). Meng vervolgens de roomkaas en het overgebleven witte chocolade mengsel er rustig doorheen.
  8. Verdeel de topping vervolgens over de cupcakes en versier eventueel nog met extra oranje versiering.

Voedingswaarden per portie

  • Kcal: 236
  • Khd: 1,2 gr
  • Vetten: 21,4 gr
  • Eiwitten: 6,7 gr
  • Vezels: 1,8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Banoffee pie

Banoffee pie

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen!

Crepes met frambozenjam

Crepes met frambozenjam

Een lekker zoet koolhydraatarm recept voor crepes op basis van mascarpone en eieren met frambozenjam.

Gevulde portobello

Gevulde portobello

Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept.

Appelpartjes met pindakaas

Appelpartjes met pindakaas

Dit recept is ideaal als hartig en zoet tussendoortje. Dit receptn met Appalpartjes met pindakaas is koolhydraatbeperkt.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa