Hongaarse goulash

Recept beschrijving

Hongaarse goulash (Pörkölt) uit de braadpan of slowcooker gemaakt van heerlijk mals rundvlees. Lekker met wat bloemkoolrijst of een frisse salade. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/hongaarse-goulash

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram runderlappen of sucadelappen
  • 350 ml runderbouillon
  • 200 gram tomaten (gepeld)
  • 125 gram spekreepjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad poeder
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel oregano
  • Snufje cayennepeper
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Optioneel: 150 ml rode of witte wijn
  • Optioneel: 125 gram crème fraîche

Bereiding

  1. Snijd de paprika fijn, snijd de uien in ringen, plet de knoflook zonder vel (dus niet persen) en snijd het rundvlees in blokjes. Smelt de roomboter in de braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep de spekreepjes uit de pan met zo min mogelijk vet en leg even apart.
  2. Bak nu de rundvleesblokjes in hetzelfde vet en brand goed dicht aan alle kanten. Voeg daarna de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna alle kruiden en laurierblaadjes toe, bak nog kort mee en blus af met de bouillon, eventueel de wijn en de gepelde tomaten.
  3. Roer alles goed door elkaar en wacht tot het begint te koken. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk en laat het 1 tot 2 uur stoven met de deksel op de pan. Controleer na 1,5 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders nog 250 ml runderbouillon of water toe en roer alles een keer goed door elkaar. Schraap het eventueel van de bodem af zodat het niet te erg aanbakt.
  4. Na 3 uur stoven voeg je de paprika stukken en gebakken spekjes toe en laat nog een half uur mee stoven tot het vlees heerlijk mals is. Als de saus dun is kun je nog 125 gram crème fraîche toevoegen op het einde, dat zorgt voor een dikkere saus.
  5. Haal de laurierblaadjes voor het serveren uit de pan en serveer de goulash eventueel bij bloemkoolrijst of een lekkere salade naar keuze.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 655
  • Khd: 8.8 gr
  • Vetten: 48.2 gr
  • Eiwitten: 44.7 gr
  • Vezels: 3.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Keto sandwich met zalm en roomkaas

Keto sandwich met zalm en roomkaas

Lekkere keto sandwich met zalm en roomkaas, gemaakt met Lisa's broodmix.

Salty peanut caramel fudge

Salty peanut caramel fudge

Salty peanut caramel fudge, weer een heerlijk easy receptje wat je in een handomdraai op tafel hebt staan.

Keto broodjes

Keto broodjes

Keto broodjes met zeer weinig koolhydraten die wel luchtig zijn! Probeer dit recept eens en geniet van een lekker krokant broodje.

Kruidige zalm uit de oven met citroen en groenten

Kruidige zalm uit de oven met citroen en groenten

Deze heerlijke zalmfilet is niet alleen erg lekker, maar ook voedzaam. Deze koolhydraatarme ovenschotel staat zo op tafel met groenten of frisse salade.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa