Benodigde ingrediënten voor 1 schaaltje/10 porties

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 limoen (sap)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • Cayennepeper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander
  • Optioneel: ½ rode peper

Bereiding

  1. Schil de avocado’s en haal de pitten er uit. Prak de avocado’s met een vork of stop ze in een keukenmachine.
  2. Voeg het limoensap, zout, cayennepeper en geperste knoflook toe en meng goed.
  3. Doe als laatste de gesnipperde rode ui en tomatenblokjes bij de avocado, voeg eventueel ook nog wat fijn geknipte koriander en/of een ½ rode peper toe als je hier van houdt.

Voedingswaarden per portie 

  • Kcal: 81
  • Khd: 2,3 gr
  • Vetten: 7,2 gr
  • Eiwitten: 1 gr
  • Vezels: 2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Stamppot van knolselderij en adijvie

Stamppot van knolselderij en adijvie

Vandaag heb ik een stamppot recept met knolselderij, andijvie en rucola. Echt een Hollands recept en met deze ingredienten ook een recept met weinig koolhydraten.

Kaneel ontbijt met aardbeien

Kaneel ontbijt met aardbeien

Heerlijke yoghurt met kaneelsmaak en aardbeien, lekker als ontbijt, tussendoortje of toet!

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse.

Banoffee pie

Banoffee pie

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa