Gingerbread cakerol

Recept beschrijving

Deze koolhydraatarme gingerbread cakerol is koolhydraatarm, erg lekker en super leuk om op tafel te zetten met de feestdagen. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/gingerbread-cakerol

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol, 15 plakjes

Cakerol

  • 4 eieren (m/l) 
  • 35 gram whey broodje kaneel  (webshop)
  • 60 gram naturel yoghurt  
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 10 druppels bailey drops (Steviala) 
  • 1 theel. kaneelpoeder  (webshop)
  • 1/2 theel. gemalen gember 
  • 1/4 theel. gemalen nootmuskaat 
  • 1/4 theel. gemalen kruidnagel 
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout 

Vulling

  • 130 gram roomkaas 
  • 40 gram ongeslagen slagroom 
  • 30 gram erythritol poeder  (webshop)
  • 40 gram gingerbread spread (Proteinella) 
  • 20 gram gingerbread spread (Proteinella) 

Topping

  • 75 gram low carb witte chocolade  
  • 2 eetl. kokosolie 
  • 30 gram low carb melkchocolade  
  • 1 theel. kokosolie 
  • Optioneel: 2 low carb gingerbread koekjes

Bereiding

  1. Cakerol: verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Scheidt het eiwit van het eigeel en doe beide in een aparte kom. Doe de erythritol bij het eiwit en klop met een elektrische mixer tot er pieken ontstaan. Voeg alle andere ingrediënten bij het eigeel en meng dit goed. Spatel dan voorzichtig het eiwit erdoorheen, maar zorg dat het luchtig blijft.
  2. Bekleed je bakplaat met bakpapier en schenk hier het beslag op uit en strijk glad. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Vulling: klop de roomkaas met de slagroom op met een elektrische mixer. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe (behalve de 20 gram gingerbread spread) en mix nog 1 minuut door.
  4. Smeer je cakerol in met de 20 gram gingerbread spread en doe daaroverheen de vulling die je net gemaakt hebt. Rol dan je cakerol strak op en doe het in doorzichtig folie en leg voor 1 uur in de koelkast.
  5. Topping: smelt de witte chocolade met 2 eetlepels kokosolie au-bain-marie en schenk over je cake rol en zet weer in de koelkast. Smelt ondertussen de melk chocolade met theelepel kokosolie en doe in een spuitzak. Knip het puntje eraf en maak strepen over de witte chocolade.
  6. Eventueel kun je ervoor kiezen om gingerbread koekjes te malen in de blender en dit eroverheen te strooien. Je kunt deze zelf maken (er zijn online meerdere recepten te vinden).

Voedingswaarden per plakje 

  • Kcal 134
  • KHD 2.1 gr
  • Vetten 10.3 gr
  • Eiwitten 2.1 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Berry crumble bars

Berry crumble bars

Rood fruit liefhebbers opgelet, want deze berry crumble bars zijn echt jummie!!

Viscurry recept

Viscurry recept

Probeer eens dit viscurry recept met kabbeljauwfilet, tauge, rode curry pasta en limoen. Een gezond en koolhydraatarm diner recept.

Ricotta truffelpasta saus

Ricotta truffelpasta saus

Heerlijke romige pasta saus met ricotta en truffelolie en koolhydraatarme pasta

Watermeloen pizza

Watermeloen pizza

Een watermeloen pizza is eenvoudig te maken en lekker. Deze versie is koolhydraatarm en dus geschikt in het koolhydraatarm dieet

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa