Benodigde ingrediƫnten voor 1 taartje

Appelcompote

  • 1 courgette (400 gram)
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetl. kaneel  (webshop)
  • 1 theel. koek en speculaaskruiden
  • 4 eetl. koolhydraatarme bruine suiker
  • theel. citroensap
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram walnoten

Eiercake

  • 100 gram mascarpone
  • 4 eetl. slagroom
  • 4 eieren (M)
  • 25 gram roomboter
  • 1 theel. koek en speculaaskruiden
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. citroensap
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en begin met het maken van de eiercake. Je mixt de 4 eieren samen met de mascarpone en slagroom, vanille aroma, kaneel, koek & speculaaskruiden, citroensap en snufje zout. Je smelt de roomboter in een pannetje en deze voeg je toe zodra alles is gemengd en mix je daarna nog even er doorheen.
  2. Bekleed een ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en schenk hier het beslag in voor de eiercake en zet voor 60 minuten in de oven. De cake komt heel bol te staan, maar dit hoort zodra de ovendeur open gaat zal deze weer inzakken. Laat volledig buiten de oven afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Appelcompote: begin nu met de compote te maken door de courgette te schillen en in stukjes te snijden. Verwarm de roomboter in een pannetje (geen koekenpan) en voeg de courgette eraan toe en bak zo ongeveer 15 a 20 min zodat het gaar wordt. Voeg dan de kaneel, koek & speculaaskruiden, 3 eetl. bruine suiker en citroensap toe. Laat dit nog ongeveer 3 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Hak ondertussen de noten in kleine stukjes en bak deze in het pannetje waar je de roomboter in gesmolten had samen met 1 eetl. bruine suiker. Zodra deze goed zijn voeg je ze toe aan de appelcompote en meng er doorheen.
  5. Doe de compote in een pot en laat volledig afkoelen buiten de koelkast. Je kunt het ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de eiercake en appelcompote samenvoegen voor een heerlijk appeltaartje, maar ook los van elkaar zijn het heerlijke recepten.

Voedingswaarden per 50 gram appelcompote

  • Kcal 70
  • Koolhydraten 3 gram
  • Vetten 5.9 gram
  • Eiwitten 1.3 gram

Voedingswaarden per 100 gr eiercake

  • Kcal 286
  • KHD 2.7 gr
  • Vetten 27.1 gr
  • Eiwitten 7.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Deze heerlijke tonijn salade is rijk aan eiwitten en koolhydraatarm. Ideaal dus bij het minderen met koolhydraten.

Eiwitrijke ijskoffie

Eiwitrijke ijskoffie

Een eiwitrijke ijskoffie gemaakt van uiteraard koffie, amandelmelk, slagroom en eiwitpoeder.

Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi, makkelijk om te maken en erg lekker! Dit low carb sushi recept kan door iedereen gemaakt worden en je kiest zelf de vulling.

Ontbijtcake met blauwe bessen

Ontbijtcake met blauwe bessen

Een heerlijk recept voor een koolhydraatarme en glutenvrije ontbijtcake met blauwe bessen. Start je dag goed met deze smaakvolle cake.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa