Speculaas ster cake

Recept beschrijving

Feestelijke speculaas ster cake, leuk om te maken en heerlijk om te eten met de Feestdagen of gewoon zomaar! 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/speculaas-ster-cake

Benodigde ingrediënten voor 1 cake/12 plakjes 

Vanillecake

  • 4 eieren 
  • 65 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 200 gram amandelmeel (webshop)

Speculaascake 

  • 5 eieren
  • 200 gram amandelmeel (webshop) 
  • 100 gram Sukrin gold 
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongzouten
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • Snufje zout
  • 1 theel. kaneelpoeder (webshop)
  • 2 eetl. speculaas kruiden
  • 65 gram low carb speculoos pasta 

Eventueel als topping

  • Low carb speculoos pasta 
  • Low carb speculoos koekjes

Bereiding

  1. Vanille cake: verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de erythritol luchtig op. Smelt de roomboter samen met de roomkaas in een pannetje op laag vuur en voeg deze vervolgens toe aan het eimengsel. Voeg daarna ook het amandelmeel, bakpoeder, vanille aroma en snufje zout toe aan het eimengsel.
  2. Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet in met bakspray en schenk je beslag in je bakvorm. Zet voor 30 à 35 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Snijdt de cake in plakken en steek hier sterren uit met een stervormpje.
  3. Speculaas cake: doe precies hetzelfde als bij de vanillecake (i.p.v. erythritol gebruik je deze keer Sukrin gold) en voeg alleen als extra de speculaaskruiden, kaneelpoeder en speculoos pasta toe, deze laatste smelt je, voor je het toevoegt, even in een pannetje tot het vloeibaar is.
  4. Spray je bakvorm weer in of bekleed met bakpapier en schenk een laagje van het speculaas beslag erin en doe op beide kop z'n kanten ook een beetje beslag omhoog op de rand. Doe de uitgestoken sterren in het midden in 1 rechte strook allemaal tegen elkaar aan. Schenk het speculaas beslag hier overheen en zet voor 40 à 45 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  5. Je kunt ervoor kiezen om nog gesmolten speculoos pasta eroverheen te schenken en hier mini kruidnootjes en verkruimelde speculoos koekjes overheen te strooien. Als je nu je cake in plakken snijdt heb je in het midden een lichte ster ⭐️

Voedingswaarden per plakje (60 gr)

  • Kcal 189
  • KHD 2.5 gr
  • Vetten 16.3 gr
  • Eiwitten 7.7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels zijn heerlijk en zo gemaakt, je kan er eindeloos mee variëren als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toet, mogelijkheden genoeg!

Nasi met kipsate en spiegelei

Nasi met kipsate en spiegelei

Nasi gemaakt van bloemkoolrijst met kipsate en spiegelei.

Broccoli met verse kruiden dip

Broccoli met verse kruiden dip

Dit koolhydraatarm tussendoortje met broccoli en verse kruidendip is eenvoudig en snel klaar te maken. Ideaal als je honger hebt en gezond wilt snacken.

Keto sandwich met rosbief

Keto sandwich met rosbief

Een heerlijk simpel receptje voor lunch of ontbijt met brood gemaakt van Lisa's broodmix, rosbief, rucola en tomaatjes.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa