Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram meloen naar keuze
  • 1 komkommer
  • 80 gram geitenkaas
  • 60 gram serranoham
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de komkommer doormidden en halveer beide helften. Snijd iedere helft weer een 3 delen en haal het natste binnenste gedeelte eruit.
  2. Snijd de meloen in dunne partjes en haal de pitten eruit.
  3. Verdeel de rucola over een schaal en leg hier de meloen en komkommer stukken op.
  4. Verdeel de serranoham over de komkommer en meloen. Verkruimel de geitenkaas en leg dit op de seranoham.
  5. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout en verdeel over de salade.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 189
  • KHD 9 gr
  • Vetten 12.7 gr
  • Eiwitten 8.5 gr
  • Vezels 1.5 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Salade met groene asperges en bacon

Salade met groene asperges en bacon

Salade met zalm, groene asperges en bacon.

Koolhydraatarme maaltijd salade

Koolhydraatarme maaltijd salade

Wil je een gezonde salade maken? hier vind je een koolhydraatarme maaltijdsalade die goed vult, waardoor je geen honger zult hebben en gezond kunt eten.

Monchou met koekkruimel bodem

Monchou met koekkruimel bodem

Dit is een heerlijk koolhydraatarm recept voor monchou met koekkruimel bodem. Dit toetje heeft een heerlijke topping met aardbeien.

Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus

Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus

Uit één van mijn favoriete keukens, deze Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa