Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Recept beschrijving

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer. Eventueel met wat bloemkoolrijst of een koolhydraatarme broodje. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/kipsate-met-pindasaus-en-zoetzure-komkommer

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 3 kippendijen
  • 2 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sweet chilisaus zero %
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap zoet (khb)
  • 2 theelepels sambal zonder suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Optioneel: rode peper

Pindasaus

  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel kha honing of andere zoetstof
  • Sambal zonder suiker naar smaak
  • 1 teen knoflook

Zoetzure komkommer

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel erythritol poedersuiker of meer naar smaak
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade voor de kipsaté. Pers de teen knoflook, meng dit met de olijfolie, sweet chilisaus zero %, sojasaus, ketjap, sambal zonder suiker en gemberpoeder.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en verdeel de marinade over de kipblokjes, hussel door elkaar, rijg de kipblokjes een voor een aan satéprikkers en laat dit zeker een uur intrekken. Nog beter is het om het een dag van tevoren te marineren, zo kunnen de smaken nog beter intrekken.
  3. Maak nu de zoetzure komkommer. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de komkommer plakjes in een kom, besprenkel met azijn, erythritol poedersuiker, peper en zout en zet nog even koel tot je gaat eten.
  4. Verwarm ondertussen een grillpan en grill hier de kipsaté spiesjes in tot ze gaar zijn. Hak ondertussen de bosui fijn en begin met het maken van de pindasaus.
  5. Maak nu de pindasaus. Pers de teen knoflook en bak deze heel kort aan in een sauspannetje, samen met de sambal zonder suiker. Blus af met de amandelmelk en voeg de pindakaas en de rest van de ingrediënten toe/ blijf roeren tot het een egale massa is geworden. Eventueel kun je nog extra water toevoegen als je de saus wat wilt verdunnen.
  6. Serveer de kipsaté met de bosui, pindasaus en zoetzure komkommer en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 517
  • KHD 14.3 gr
  • Vetten 32.6 gr
  • Eiwitten 39.2 gr
  • Vezels 3.6 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Knoflook garnalen met gegrilde sla en salsa

Knoflook garnalen met gegrilde sla en salsa

Gemarineerde knoflook garnalen en gegrilde sla van de bbq, daarbij nog een heerlijke salsa, laat de zon maar komen, dit is een heerlijk gerecht voor op de bbq!

Speculoos mousse taartjes

Speculoos mousse taartjes

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten.

Gevulde courgette met paprika en gehakt

Gevulde courgette met paprika en gehakt

Dit eenvoudige koolhydraatarme recept bevat gehakt, paprika, ui, knoflook en andere ingredi¨nten. Dit is een voedzame en snelle maaltijd en vult goed!

Fruitig kruimel ontbijtje

Fruitig kruimel ontbijtje

Wil je een lekker en snel ontbijtje maken? Maak dan dit fruitig kruimel ontbijtje!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa