Hongaarse goulash

Recept beschrijving

Hongaarse goulash (Pörkölt) uit de braadpan of slowcooker gemaakt van heerlijk mals rundvlees. Lekker met wat bloemkoolrijst of een frisse salade. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/hongaarse-goulash

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram runderlappen of sucadelappen
  • 350 ml runderbouillon
  • 200 gram tomaten (gepeld)
  • 125 gram spekreepjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad poeder
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel oregano
  • Snufje cayennepeper
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Optioneel: 150 ml rode of witte wijn
  • Optioneel: 125 gram crème fraîche

Bereiding

  1. Snijd de paprika fijn, snijd de uien in ringen, plet de knoflook zonder vel (dus niet persen) en snijd het rundvlees in blokjes. Smelt de roomboter in de braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep de spekreepjes uit de pan met zo min mogelijk vet en leg even apart.
  2. Bak nu de rundvleesblokjes in hetzelfde vet en brand goed dicht aan alle kanten. Voeg daarna de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna alle kruiden en laurierblaadjes toe, bak nog kort mee en blus af met de bouillon, eventueel de wijn en de gepelde tomaten.
  3. Roer alles goed door elkaar en wacht tot het begint te koken. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk en laat het 1 tot 2 uur stoven met de deksel op de pan. Controleer na 1,5 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders nog 250 ml runderbouillon of water toe en roer alles een keer goed door elkaar. Schraap het eventueel van de bodem af zodat het niet te erg aanbakt.
  4. Na 3 uur stoven voeg je de paprika stukken en gebakken spekjes toe en laat nog een half uur mee stoven tot het vlees heerlijk mals is. Als de saus dun is kun je nog 125 gram crème fraîche toevoegen op het einde, dat zorgt voor een dikkere saus.
  5. Haal de laurierblaadjes voor het serveren uit de pan en serveer de goulash eventueel bij bloemkoolrijst of een lekkere salade naar keuze.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 655
  • Khd: 8.8 gr
  • Vetten: 48.2 gr
  • Eiwitten: 44.7 gr
  • Vezels: 3.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Griekse souvlaki van de bbq

Griekse souvlaki van de bbq

Wat kan ik toch genieten van de zomer en zeker als de bbq aan gaat! Ik hou echt van het buitenleven en daar hoort een gezellige bbq natuurlijk ook bij. Dit recept is met varkenshaas, maar je kunt natuurlijk ook kippendijen of kipfilet gebruiken. In m

Garnalen curry

Garnalen curry

Deze licht pittige curry is heerlijk samen met groente rijst zoals koolhydraatarme bloemkoolrijst of broccolirijst. Bekijk hier het recept met ingredienten en bereiding.

Griekse yoghurt met frambozen en amandelen

Griekse yoghurt met frambozen en amandelen

Dit recept met griekse yoghurt met frambozen en amandelen is koolhydraatarm en bevat veel eiwitten en is dus lekker gezond om de dag mee te beginnen.

Vette Choco Cake

Vette Choco Cake

Ja wie wil dat nou niet.. een lekkere dikke plak vette cake die proeft naar een brownie en ook nog keto is.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa