Hollands jachtpannetje met hamlappen

Recept beschrijving

Lekker puur Hollands jachtpannetje met hamlappen, echt een heerlijk recept voor wanneer het wat kouder is. Makkelijk om te maken en het staat binnen een handomdraai om tafel. Eventueel kun je er nog wat lekkere pasta uit de webshop erbij eten of bijvoorbeeld bloemkool/broccolirijst. En je kunt dit lekkere jachtpannetje ook in de slowcooker maken, laat het water dan weg en voeg de crème fraîche er pas het laatste half uur aan toe. Zet het 6 tot 8 uur op low. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/hollands-jachtpannetje-met-hamlappen

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram hamlappen
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout

Jachtsaus

  • 300 ml water
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels sweet chilisaus (webshop)
  • 1 eetlepel erythritol (webshop)
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 blaadje laurier
  • ½ - 1 blokje bouillon (rund)
  • Verse tijm
  • Optioneel: 1 eetlepel ketjap (khb)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd ondertussen de champignons in partjes, snipper de sjalot en snijd de hamlappen in stukken van 2 centimeter. Meng de stukjes hamlappen met de paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verwarm de roomboter in een hapjespan en laat heet worden. Schroei de hamlappen aan alle kanten dicht en zet het vuur iets zachter. Voeg nu de champignons toe en laat een paar minuten meebakken, voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en bak nog een minuut of 2 mee.
  3. Kook de sperziebonen in 8 tot 15 minuten gaar. Ik kook ze altijd zo kort mogelijk, zo blijven zo veel mogelijk voedingsstoffen bewaard, maar als je niet van sperziebonen met een bite houdt, kook ze dan zeker 15 minuten.
  4. Voeg nu alle ingrediënten voor de saus bij het vlees in de hapjespan en laat 15 minuten pruttelen. Je kunt de deksel eraf laten als je de saus wat dikker wilt, dan kookt de saus in. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout en eventueel extra kruiden toe.
  5. Haal wel even de takjes tijm uit de saus als je verse takjes gebruikt hebt. Serveer het jachtpannetje samen met de gekookte sperziebonen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 365
  • KHD 10.6 gr
  • Vetten 18.6 gr
  • Eiwitten 35.3 gr
  • Vezels 7.1 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.

Gevulde kipfilet met roomvulling

Gevulde kipfilet met roomvulling

Mijn kip cheddar recept is het populairste recept van mijn website. Nu heb ik een soortgelijk recept met een romige vulling gemaakt. Houd je van kip? Dan is deze combinatie met roomkaas en spinazie, zeker wat voor jou! Ook eenvoudig vooraf te bereide

Griekse eimuffins

Griekse eimuffins

Griekse eimuffins, lekker als ontbijt, lunch of zo maar tussendoor.

Hartige kaas ui broodjes

Hartige kaas ui broodjes

O er gaat echt niks boven deze heerlijke kaas & ui broodjes! Ik eet ze vaak als ontbijt, want een hartig ontbijt is het beste! Maar ook heerlijk als snack of voor bij de lunch of diner!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa