Benodigde ingrediënten voor 1 taartje

Appelcompote

  • 1 courgette (400 gram)
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetl. kaneel  (webshop)
  • 1 theel. koek en speculaaskruiden
  • 4 eetl. koolhydraatarme bruine suiker
  • theel. citroensap
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram walnoten

Eiercake

  • 100 gram mascarpone
  • 4 eetl. slagroom
  • 4 eieren (M)
  • 25 gram roomboter
  • 1 theel. koek en speculaaskruiden
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. citroensap
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en begin met het maken van de eiercake. Je mixt de 4 eieren samen met de mascarpone en slagroom, vanille aroma, kaneel, koek & speculaaskruiden, citroensap en snufje zout. Je smelt de roomboter in een pannetje en deze voeg je toe zodra alles is gemengd en mix je daarna nog even er doorheen.
  2. Bekleed een ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en schenk hier het beslag in voor de eiercake en zet voor 60 minuten in de oven. De cake komt heel bol te staan, maar dit hoort zodra de ovendeur open gaat zal deze weer inzakken. Laat volledig buiten de oven afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Appelcompote: begin nu met de compote te maken door de courgette te schillen en in stukjes te snijden. Verwarm de roomboter in een pannetje (geen koekenpan) en voeg de courgette eraan toe en bak zo ongeveer 15 a 20 min zodat het gaar wordt. Voeg dan de kaneel, koek & speculaaskruiden, 3 eetl. bruine suiker en citroensap toe. Laat dit nog ongeveer 3 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Hak ondertussen de noten in kleine stukjes en bak deze in het pannetje waar je de roomboter in gesmolten had samen met 1 eetl. bruine suiker. Zodra deze goed zijn voeg je ze toe aan de appelcompote en meng er doorheen.
  5. Doe de compote in een pot en laat volledig afkoelen buiten de koelkast. Je kunt het ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de eiercake en appelcompote samenvoegen voor een heerlijk appeltaartje, maar ook los van elkaar zijn het heerlijke recepten.

Voedingswaarden per 50 gram appelcompote

  • Kcal 70
  • Koolhydraten 3 gram
  • Vetten 5.9 gram
  • Eiwitten 1.3 gram

Voedingswaarden per 100 gr eiercake

  • Kcal 286
  • KHD 2.7 gr
  • Vetten 27.1 gr
  • Eiwitten 7.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Adana kebab met frisse yoghurt dip

Een lekker recept met verschillende kleuren paprika en lams of rundergehakt. Heerlijk koolhydraatarm door de yoghurt dip.

Proteine muffins

Proteine muffins

Lekkere proteïne muffins vol goede vetten, lekker luchtig door het whey eiwitpoeder met vanillesmaak.

Muesli Bounty repen

Muesli Bounty repen

Ik heb dus een heerlijk simpel recept voor jullie als ontbijt of tussendoortje. De muesli bounty repen & wat zijn ze heerlijk!!

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa