Amerikaanse MOINK Balls van de BBQ

Recept beschrijving

Een typisch Amerikaanse snack van de BBQ. Moink balls zijn gekruide gehaktballetjes met spek eromheen gewikkeld en vervolgens ingesmeerd met barbecuesaus. De laatste jaren wordt deze snack steeds populairder onder BBQ-liefhebbers. De naam is een samensmelting van de geluiden die de dieren waarvan deze balletjes worden gemaakt maken, Moo en Oink. Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink voor de bacon. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/amerikaanse-moink-balls-van-de-bbq

Benodigde ingrediƫnten voor 10 MOINK balls

  • 250 gram rundergehakt
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 5 plakken ontbijtspek
  • 1 eidooier
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels vlees/steak kruiden (webshop)
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout
  • Optioneel: Italiaanse kruidenmix

BBQ saus

  • 80 gram frambozen
  • 50 ml water
  • 20 gram balsamicoazijn
  • 2 eetlepel bbq zero saus
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • Olie of boter om te bakken
  • Optioneel: erythritol of kha honing naar smaak

Bereiding

  1. Maak eerst de BBQ saus. Verwarm een kleine steelpan of sauspan met wat olie of boter en hak of pers de knoflook fijn. Doe deze in de pan samen met de frambozen en bak aan tot de knoflook begint te geuren. Doe daarna het water, BBQ saus en balsamicoazijn erbij en laat even pruttelen.
  2. Prak de frambozen fijn met een stamper of staafmixer zodat het een gladde saus wordt. Proef de saus en voeg naar smaak peper, zout en erythritol of koolhydraatarme honing toe. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Maak nu de gehaktballen. Pers de teen knoflook en meng het gehakt met de Parmezaanse kaas, eidooier, knoflook, peterselie, oregano, peper en zout. Je kunt ook de Italiaanse kruidenmix uit mijn webshop gebruiken als je dat in huis hebt.
  4. Draai 10 gelijke gehaktballen van ongeveer 25 gram en druk goed aan. Verdeel de vlees/steak kruiden over de gehaktballetjes en wikkel om iedere gehaktbal een halve plak ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.
  5. Verwarm de BBQ of oven op 120 graden en verwarm de MOINK balls ongeveer een uur. Als je een echte BBQ-er bent kun je nog wat rookhout toevoegen en houdt dan de temperatuur extra goed in de gaten.
  6. Na ongeveer 1 uur bestrijk je de MOINK balls met de zelfgemaakte BBQ saus en laat nog 30 minuten garen op 120 graden.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 107
  • KHD 1.1 gr
  • Vetten 8.2 gr
  • Eiwitten 7 gr
  • Vezels 0.3 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Oranje tompouce cakerol

Oranje tompouce cakerol

Super leuk voor Koningsdag deze Oranje tompouce cakerol!

Mini zomerfruit taartje

Mini zomerfruit taartje

Ja het is weer zomer en wie wil nou niet een heerlijk fris zomers taartje in een hand omdraai op tafel neer zetten. Hier een heerlijk en simpel receptje om toch een mooi & vooral een lekkere creatie te maken.

Koolhydraatarme shakshuka

Koolhydraatarme shakshuka

Shakshuka is een koolhydraatarm eenpansgerecht met groeten, tomatensaus en gestolde eieren. Een gezond en voedzaam gerecht wat snel op tafel staat en oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse zeegebied.

Smoothie met blauwe bessen

Smoothie met blauwe bessen

Ik heb de perfecte gezonde snack voor je! Deze shake met blauwe bessen geeft jou de energie boost die je nodig hebt! En lekker dat ie is! Je kan hem ook als ontbijt of zelfs als toetje maken.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa