Zuurkool ovenschotel met gehakt

Recept beschrijving

Lekkere zuurkool ovenschotel met gehakt en chorizo voor die extra spicy kik. Je kunt hem al van te voren maken, dan hoef je hem alleen nog in de oven te schuiven als je wilt gaan eten. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/zuurkool-ovenschotel-met-gehakt

Benodigde ingrediƫnten voor 4 personen

  • 500 gram gehakt
  • 400 gram bloemkool
  • 250 gram zuurkool (uitgelekt)
  • 200 gram prei
  • 125 gram zure room
  • 125 gram chorizo
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Boter of olie om in te bakken
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, verwarm een pan met water en breng aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 12 tot 15 minuten gaar. 
  3. Snijd ondertussen de prei en bosui in ringen, snijd de chorizo fijn en pers de tenen knoflook.
  4. Laat de zuurkool goed uitlekken, knijp eventueel overtollig water eruit met een schone theedoek en zorg dat het meeste vocht is verwijderd uit de bloemkool.
  5. Pureer de bloemkool samen met de mosterd, zure room, peper en zout.
  6. Verwarm een koekenpan met wat boter of olie en bak hierin de stukjes chorizo krokant. Schep daarna uit de pan en laat zoveel mogelijk vet in de pan. Bak in dat vet het gehakt rul en breng het gehakt op smaak met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout. 
  7. Voeg halverwege de preiringen toe en bak mee tot ze geslonken zijn. Voeg de stukjes chorizo toe aan het gehaktmengsel en hussel door elkaar.
  8. Schep het gehaktmengsel zonder bakvocht uit de pan en verdeel het over de bodem van een middelgrote ovenschaal. 
  9. Verdeel de bloemkoolpuree over het gehaktmengsel. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Verdeel de zuurkool over de bloemkoolpuree en garneer met de geraspte kaas.
  10. Zet de ovenschaal nu 25 tot 30 minuten in de oven, tot de kaas lekker krokant is geworden. Garneer daarna met de gesneden bosui en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 630
  • KHD 9.2 gr
  • Vetten 46.3 gr
  • Eiwitten 40.5 gr
  • Vezels 6.6 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Gehaktballen in tomaten-kaassaus

Gehaktballen in tomaten-kaassaus

Gehaktballen in tomaten-kaassaus, lekker met courgetti, bloemkoolrijst of stamppot. Maar ook als snack.

Gevulde paprika met ei

Gevulde paprika met ei

Een eenvoudig koolhydraatarm recept, gevulde paprike met ei. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk door het toevoegen van groenten en kruiden.

Hamburger salade bowl

Hamburger salade bowl

Hamburger salade bowl met lekkere burgersaus.

Blauwe bessenjam

Blauwe bessenjam

Blauwe bessenjam lekker fris en gezond

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa