Speculoos mousse taartjes

Recept beschrijving

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/speculoos-mousse-taartjes

Benodigde ingrediënten voor 6 petitfours

Bodem

  • 20 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram erythritol gold
  • 1 ei (M)
  • 7 gram speculaaskruiden
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Speculoos vulling

  • 130 gram slagroom
  • 30 gram erythritol poeder (webshop)
  • 85 gram mascarpone
  • 65 gram low carb speculoos pasta
  • 60 gram amandelmelk
  • 2 blaadjes gelatine of 1 zakje vegatine

Topping

  • 50 gram low carb speculoos pasta
  • 2 low carb speculoos koekjes

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in je mengkom en mix met een elektrische mixer tot een glad beslag. Spray je siliconen muffinvormpjes in met bakspray, verdeel je beslag over 6 vormpjes en zet voor 20 a 25 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  3. Zodra de bodem afgekoeld is haal je ze uit de cupcakevormpjes en steek je ze uit met je bakvorm koker die je gebruikt voor de petitfours.
  4. Speculoos mousse: laat de gelatine 15 minuten weken in koud water.
  5. Bedek daarna de zijkant met folie. Klop de slagroom met de erythritol poeder luchtig op en voeg dan de mascarpone toe en mix nog even 1 minuutje door. Smelt de speculoos pasta in een pannetje en voeg hier de amandelmelk aan toe, roer het door elkaar en knijp de gelatine uit en roer tot deze is opgelost (als je vegatine gebruikt, gebruik dan 1 zakje). Voeg nu bij het mascarpone mengsel en meng dit met de mixer nog even een minuutje door zodat er geen klontjes overblijven. Pak nu je 6 vormpjes erbij om de petitfours te maken. Hier zit de bodem al in die je eerder uitgestoken hebt hiermee. Schenk het speculoos beslag over de bodem en verdeel over de 6 vormpjes. (Als je geen mini taartringen hebt, gebruik dan gewoon een cupcakevormpje (wel siliconen). Zet voor 1 uur in de koelkast.
  6. Topping: smelt de speculoos pasta in een pannetje en verdeel deze over de speculoos mousse. Decoreer met verkruimelde speculooskoekjes en zet voor 2 uur in de koelkast.

Voedingswaarden per petitfour

  • Kcal 327
  • KHD 5.7 gr
  • Vetten 29.3 gr
  • Eiwitten 6.2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse.

Proteine marshmallow repen

Proteine marshmallow repen

Koolhydraatarme proteïne marshmallow repen, zo heb je altijd een heerlijke gezonde snack binnen handbereik.

Kokos panna cotta met aardbeien

Kokos panna cotta met aardbeien

Heerlijke kokos panna cotta met aardbeien. Lekker als toet, maar ook heerlijk als ontbijt.

Griekse souvlaki van de bbq

Griekse souvlaki van de bbq

Wat kan ik toch genieten van de zomer en zeker als de bbq aan gaat! Ik hou echt van het buitenleven en daar hoort een gezellige bbq natuurlijk ook bij. Dit recept is met varkenshaas, maar je kunt natuurlijk ook kippendijen of kipfilet gebruiken. In m

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa