Pornstar martini pie

Recept beschrijving

Pornstar Martini maar dan als taart, wat wil je nog meer! Heerlijke frisse passievruchten smaak, deze taart is koolhydraatbeperkt en zoooo lekker!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/pornstar-martini-pie

Benodigde ingrediënten voor 1 taart/14 punten

Bodem 

  • 80 gram roomboter ongezouten
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram kokosrasp 
  • 20 gram Sukrin gold syrup
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma 
  • 2 theel. speculaas kruiden 
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Vulling 

  • 250 gram passievrucht blokjes diepvries 
  • 200 gram proteïne passievruchtenmousse
  • 300 gram gram proteïne kwark perzik passievrucht  
  • 50 gram erythritol poeder (webshop)
  • 2 theel. vanille aroma
  • Rasp 1/2 limoen
  • 8 blaadjes gelatine of vegatine

Passievrucht topping 

  • Vruchtvlees van 4 passievruchten
  • 3 eetlepels Steviala pure passion 
  • 50 ml slagroom ongeslagen 
  • 1,5 gelatineblaadje of vegatine

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. 
  2. Bodem: smelt de roomboter en voeg alle ingrediënten toe. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en druk hier je bodem in uit. Zet voor 20 minuten in de oven en laat het geheel afkoelen.
  3. Vulling: week 9.5 gelatineblaadjes in koud water of gebruik vegatine. Laat de passievrucht blokjes ontdooien in een pannetje op laag vuur. 
  4. Klop ondertussen de kwark los en voeg de erythritol poeder, vanille aroma en limoenrasp toe en klop nog even door. Spatel dan de passievruchtenmousse erdoorheen (kan je niet aan deze mousse komen, gebruik dan 500 gram van de kwark of 200 ml slagroom). 
  5. Blend de ontdooide passievruchten in de blender tot een gladde massa en schenk weer in je pannetje. Knijp 8 gelatine blaadjes uit en voeg deze 1 voor 1 al roerend eraan toe (of gebruik vegatine). Schenk de vloeistof al mixend toe aan het kwarkmengsel en schenk daarna over je afgekoelde bodem. Klop je bakvorm een paar keer goed op het aanrecht om de meeste lucht eruit te halen. Zet in de koelkast voor ongeveer 4 uur.
  6. Passievrucht topping: haal het vruchtvlees van de passievruchten eruit en doe dit in een pannetje. Voeg hier vervolgens de pure passion saus en slagroom aan toe en roer dit goed door. Voeg de gelatine toe (of gebruik vegatine) en zodra deze opgenomen is in het mengsel schenk je dit over de kwark laag. Laat voor minimaal 3 uur uitharden in de koelkast.

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 150
  • KHD 5.3 gr
  • Vetten 10 gr
  • Eiwitten 7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.

Enchilada met groene romige saus

Enchilada met groene romige saus

Enchilada's met een twist! Deze heerlijke groene romige saus is een keertje wat anders dan de rode gehaktvulling die vaak bij enchilada's gegeten wordt. Deze wraps van WeCare bevatten 4,4 gram koolhydraten per stuk, als je zero wraps gebruikt, zijn z

Nasi met kipsate en spiegelei

Nasi met kipsate en spiegelei

Nasi gemaakt van bloemkoolrijst met kipsate en spiegelei.

Gevulde chocolade eieren

Gevulde chocolade eieren

Zelfgemaakte koolhydraatarme gevulde chocolade eieren! Super leuk om te serveren met Pasen.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa