Griekse kipspiesjes met salade

Recept beschrijving

Grieks eten is altijd één van mijn favorieten geweest, deze kipspiesjes met tomaten bloemkoolrijst, tzatziki en salade eten we dan ook regelmatig. Het is makkelijk om te maken en heb je eters, dan weet ik zeker dat ook zij hiervan zullen smullen! Je vindt dit recept ook in boek 2 blz. 66-67.

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/griekse-kipspiesjes-met-salade

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kleine kipfilets
  • ¹/2 groene paprika
  • ¹/2 rode paprika
  • ¹/2 rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel souvlaki kruiden (je kunt het ook zelf maken, zie tip)
  • Peper en zout

Ingrediënten bloemkoolrijst

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • Olijfolie
  • 1 bouillonblokje

Ingrediënten salade

  • 50 gram sla naar keuze
  • ¹/2 rode ui
  • 200 gram komkommer
  • 8 olijven
  • 75 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Ingrediënten tzatziki

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 gram komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer met souvlaki kruiden en oregano. Snijd de rode ui en paprika in vierkantjes en rijg ze een voor een met een blokje kipfilet er tussen op een satéprikker. Leg de kipspiesjes even aan de kant en laat lekker marineren.
  2. Maak nu de tomaten bloemkoolrijst. Snijd de sjalot fijn, pers de knoflook en verwarm een pan met olijfolie. Bak de knoflook en sjalot glazig, voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Blus af met een beetje water en voeg een bouillonblokje toe. Laat enkele minuten koken tot het water opgenomen is of giet het overgebleven water af.
  4. Verhit een grillpan en laat goed heet worden. Grill hierin de kipspiesjes gaar.
  5. Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit. Meng dit met de yoghurt. Pers de knoflook en roer dit er ook doorheen. Voeg wat peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Als laatste maak je de salade. Pak een kom, snijd de sla en de rest van de groenten wat kleiner en breng op smaak met de azijn, olie en oregano. Leg de olijven en feta erboven op en eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 514
  • KHD: 18,9
  • Vetten: 27,4
  • Eiwitten: 43,5
  • Vezels: 8,6

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Salty peanutbutter toffee bars

Salty peanutbutter toffee bars

Deze salty peanutbutter toffee bars zijn een heerlijk tussendoortje of lekker om op tafel te zetten bij een feestje.

Mini zomerfruit taartje

Mini zomerfruit taartje

Ja het is weer zomer en wie wil nou niet een heerlijk fris zomers taartje in een hand omdraai op tafel neer zetten. Hier een heerlijk en simpel receptje om toch een mooi & vooral een lekkere creatie te maken.

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Een heerlijke winterse koolhydraatarme ovenschotel met kaaspuree, rodekool en kruidig gehakt. Een origineel gerecht met rodekool en andere ingrediënten.

Zomerse rijstsalade met pesto

Zomerse rijstsalade met pesto

Zomerse rijstsalade met pesto, lekker op een warme dag als je even geen zin hebt uitgebreid te koken.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa