Bosvruchten kwark bars

Recept beschrijving

Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten, voor als je lactose intolerant bent of niet, want deze zijn voor iedereen een lekkere traktatie!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/bosvruchten-kwark-bars

Benodigde ingrediƫnten voor 15 stuks

Vulling

  • 500 gram soja kwark naturel
  • 50 gram erythritol poeder (webshop)
  • 16 druppels aardbeien flavour drops
  • 75 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • 6 blaadjes gelatine of agar agar

Topping

  • Vers rood fruit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat de roomboter gesmolten is in de magnetron of een pannetje.
  3. Meng alle droge ingrediĆ«nten bij elkaar en roer dit goed door. Voeg dan de roomboter eraan toe en meng tot een deeg. Bekleed de  bodem van een brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het deeg in uit. Zet voor ongeveer 10 min in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water of gebruik agar agar.
  5. Begin met het maken van de kwark taart door de soja kwark samen met de erythritol poeder en aardbeien flavour drops te mixen in een mixer.
  6. Zet nu een pannetje op het vuur met daarin de aardbeien, frambozen, bramen en zelf heb ik er nog 20 gram poeder erythritol bij gedaan om het zoeter te maken. Zodra het gekookt is en je het fruit kunt prakken, pak je een staafmixer en pureer je het fijn. Pak daarna een zeef en giet hier het mengsel doorheen in een andere kom zodat grote stukjes eruit zijn. Zet het rode fruit mengsel weer op het vuur en knijp de gelatine uit en roer deze blad voor blad door het mengsel heen.
  7. Voeg dit al roerend met de mixer door het kwark beslag en mix goed door. Giet het daarna over de afgekoelde bodem en zet voor zeker 5 uur in de koelkast. Daarna kun je het in 15 vierkanten stukken snijden en aftoppen met vers fruit.

Tip voor variatie:

 Je kunt ervoor kiezen om ipv 500 gram soja kwark 400 gram te nemen en 100 gram plantaardige slagroom toe te voegen dan wordt de taart romiger.

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 114
  • KHD 2.0 gr
  • Vetten 9.4 gr
  • Eiwitten 4.6 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Mugcake met blauwe bessen

Mugcake met blauwe bessen

Deze mugcake met blauwe bessen is heerlijk als ontbijt, toetje of gewoon lekker tussendoor, zo gemaakt in de magnetron en genieten maar!

Koolhydraatarme sandwich met gebraden kip

Koolhydraatarme sandwich met gebraden kip

Brood is niet altijd koolhydraatarm, maar deze sandwich met gebraden kip en bacon wel. Bekijk hier het recept.

Italiaanse maaltijdsalade

Italiaanse maaltijdsalade

Dit is een eenvoudig recept voor een Italiaanse maaltijdsalade voor 2 personen met ingredienten zoals rode ui, tomaat, basilicum en varkensworstjes

Mexicaanse slawrap met guacamole

Mexicaanse slawrap met guacamole

Gezonde Mexicaanse slawraps met guacamole, met de lekkere Tex Mex kruiden uit mijn webshop.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa