Aardbeien frambozen kwarktaart met biscuitbodem

Recept beschrijving

Aardbeien frambozen kwarktaart met biscuitbodem, heerlijke frisse smaak en simpel om te maken! Ook je gasten zullen smullen van deze heerlijke kwarktaart. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/aardbeien-frambozen-kwarktaart-met-biscuitbodem

Benodigde ingrediënten voor 12 punten

Bodem 

  • 2 eieren (M)
  • 65 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram whey eiwitpoeder vanille (webshop)
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 100 gram magere kwark
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1 theel. speculaas kruiden

Kwark vulling

  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 50 gram aardbeien (diepvries)
  • 200 gram frambozen proteïne kwark
  • 300 gram aardbeien proteïne kwark
  • 2 theel. vanille aroma
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 8 gelatineblaadjes of vegatine
  • Optioneel: 6 verse aardbeien

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Doe de eieren in een kom en klop voor 5 minuten luchtig. Doe alle overige ingrediënten in een andere kom en meng deze goed. Meng daarna de opgeklopte eieren er doorheen en zorg dat het luchtig blijft.
  2. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray. Giet je beslag over de bodem heen en zet het voor 20 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
  3. Kwark vulling: laat de gelatineblaadjes weken in koud water of gebruik vegatine. Mix de kwark met een elektrische mixer los.
  4. Verwarm de frambozen en aardbeien in een pannetje samen met de erythritol en vanille aroma. Zodra deze zijn verwarmd in je pannetje, pureer je ze met een staafmixer. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg 1 voor 1 toe al roerend tot ze allemaal zijn opgelost of gebruik vegatine. Houd 1 eetlepel van dit mengsel apart!
  5. Voeg de frambozen aardbeien gelei in een dun straaltje al mixend toe aan je kwark vulling. Schenk 1/3 deel over je bodem in de taartvorm. Gebruik optioneel de 6 aardbeien en snijd elke aardbei in 3 schijfjes. Plak deze tegen de rand aan zodat je straks een aardbeien rand ziet. Schenk dan de rest van het kwark mengsel over je taartvorm en sla 3 x ermee op het aanrecht zodat je de meeste luchtbellen eruit duwt (gebruik eventueel acetaatfolie op de zijkanten van je taartvorm voor een strak effect).
  6. Pak de aardbeien frambozen gelei erbij die je apart gehouden hebt en maak stipjes op de bovenkant van de kwarktaart. Ga erdoorheen met een satéprikker waardoor je hartjes vormpjes maakt. Laat voor 5 a 6 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht. Decoreer hoe je wilt, met eventueel verse slagroom dotten, vers fruit, munt of chocolade strepen.

Voedingswaarden per punt zonder extra decoratie

  • Kcal 107
  • KHD 4.9 gr
  • Vetten 4.5 gr
  • Eiwitten 10.9 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Low carb tompouce

Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen!

Bosvruchten kwark bars

Bosvruchten kwark bars

Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten.

Frisse slabootjes met garnalen

Frisse slabootjes met garnalen

Heerlijke slabootjes met garnalen, leuk om op tafel te zetten voor je gasten, maar ook heerlijk als lunch of tussendoortje.

Koolhydraatarme sandwich met gebraden kip

Koolhydraatarme sandwich met gebraden kip

Brood is niet altijd koolhydraatarm, maar deze sandwich met gebraden kip en bacon wel. Bekijk hier het recept.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa